Lionel Messi este cel mai bine plătit sportiv din lume. Serena Williams, singura femeie din top 100


Site-ul american forbes.com a publicat recent lista celor mai bine plătiți sportivi din lume. Liderul ierarhiei a devenit argentinianul Lionel Messi, 31 de ani, care l-a detronat pe portughezul Cristiano Ronaldo, 34 de ani.

Atacantul Barcelonei a câștigat în ultimul an 127 milioane de dolari: grosul acestei sume a provenit din salariul de fotbalist (92 milioane de dolari), dar nici suma obținută din contracte de publicitate și din sponsorizări nu-i de neglijat (35 milioane de dolari).

Surprinzător este faptul că între primii 100 cel mai bine plătiți sportivi și-a făcut loc o singură femeie. Este vorba despre jucătoarea de tenis Serena Williams, 37 de ani, care ocupă locul 63 cu cele 29,2 milioane de dolari încasate în ultimul an.

Spre deosebire de Messi, marea majoritate a banilor făcuți de americancă provin din contractele de publicitate și din sponsorizări (25 milioane de dolari).

Baschetul, cea mai „potentă” disciplină

Jurnaliștii americani susțin că suma totală a banilor încasați de sportivii prezenți în top 100 în perioada iunie 2018 – iunie 2019 este de 4 miliarde de dolari, cu 5% mai mare decât anul trecut. Baschetul este disciplina cu cei mai mulți reprezentanți în ierarhie (35) și cu cele mai mari sume plătite (1,3 miliarde de dolari), urmat de fotbal american și de fotbal, iar marea majoritate a celor prezenți în top au cetățenie americană (62).

Top 10 cel mai bine plătiți sportivi Sportiv Încasări* Disciplină Lionel Messi 127 fotbal Cristiano Ronaldo 109 fotbal Neymar 105 fotbal Canelo Alvarez 94 box Roger Federer 93,4 tenis Russell Wilson 89,5 fotbal american Aaron Rodgers 89,3 fotbal american LeBron James 89 baschet Stephen Curry 79,8 baschet Kevin Durant 65,4 baschet *Sumele sunt exprimate în milioane de dolari

Post-ul Lionel Messi este cel mai bine plătit sportiv din lume. Serena Williams, singura femeie din top…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.