Klopp nu e top

Chiar dacă rămâne antrenorul meu preferat, neamțul mi-a confirmat astăzi că nu e nici pe departe un tehnician de top. Da, nu e la îndemâna oricui să bifeze o statistică excepțională contra echipelor de top din Albion, așa cum se poate lăuda germanul dar din păcate, doar el se poate lovi atât de puternic de formațiile slabe și să iasă vânăt.

S-ar putea citi aceste rânduri cu o doză de sentimentalism acut conform căruia este redactat la cald, iar obiectivitatea îmi este îndoielnică. Nu-s fan Liverpool, nu m-a dezamăgit ideea prelungirii agoniei cormoranilor care nu vor lua titlul nici anul acesta dar m-a șocat 2-3 cu Swansea. Apoi mi-am amintit de episoadele Burnley și Bournemouth, iar ipoteza s-a simplificat: pentru Liverpool a rămas lupta pentru locul 5, nimic mai mult!

Nu se poate lega nimeni de teoria celor 3-4 intrări în careu ale galezilor din această după-amiază și procentajul ireal de exact al finalizării acestora. Putem vorbi de incapacitatea lui Klopp de a-și monta echipa contra celei mai slabe defensive din Premier League și a unei formații care va retrograda alături de Hull City. Pot să scriu și despre versatilitatea tactică pe care neamțul încearcă să o dovedească dar care nu i-a adus nimic mai mult decât un 1-0 cu Manchester City. Eliminând laitmotivul central al propriei teorii de joc și amplificând prudența din exprimarea celor de la Liverpool, Jurgen Klopp își schimbă semnătura.

Nu știu cum să-mi apăr favoritul în acest moment, când în capul meu sunt două întrebări în oglindă: Klopp nu e un antrenor atât de priceput cum îmi imaginam, sau este un manager extrem de neinspirat, ce n-a fost capabil să-și creioneze un lot cu pretenții !?

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.