Jucătorii naționalei de tineret a României, lăudați de Romulus Gabor: ”Au dorința de a câștiga și de a face performanță!”


România va juca, joi, la Bologna, cu Germania, pentru un loc în finala Euro U 21. La ultima prezență în semifinalele unui turneu important, în 1981, la CM U 20 din Australia, România pierdea în fața Germaniei Federale cu 1-0 după prelungiri.

Romulus Gabor, 57 de ani, desemnat cel mai bun jucător al competiției de la Antipozi, este convins că actuala națională de tineret poate trece de nemți. Iar în finală orice este posibil. 

Libertatea: Cum ți se pare actuala națională de tineret?Romulus Gabor: O echipă foarte bună care joacă de plăcere. Fotbaliștii au dorința de a câștiga și de a face performanță. Joacă relaxați, nu par stresați, iar șansa nu i-a ocolit, cel puțin în partida cu Anglia.

Dacă în jocul cu Anglia am avut și șansă, cu Franța cum a fost?Cu Franța s-a jucat la rezultat. S-a pregătit tactic un meci la egal, iar jucători ambelor echipe au evoluat ca atare. Și Franței i-a convenit remiza, așa că a fost un meci de posesie, cu puține faze de poartă. Până la urmă fiecare a urmărit să-și realizeze obiectivul.

Ai vreun jucător favorit?Actuala națională de tineret este puternică pentru că are jucători foarte buni în toate compartimentele, este o formație echilibrată. Nu am un fotbalist anume favorit, dar îmi plac foarte mult cum joacă Radu, Pașcanu, Manea, Băluță, Hagi, Coman și Pușcaș. Practic oameni din toate compartimentele. Acum acești jucători mai trebuie să și confirme la echipa mare. Pentru că atunci când ai în jur de 23 de ani nu mai ești un puști, ar fi cazul să joci în prima reprezentativă.

Vine meciul cu Germania din semifinale. Să ne fie teamă de nemți?Păi dacă nu era Germania jucam cu Spania. De ce să ne fie teamă de nemți? Se vede că jucătorii noștri sunt determinați să facă performanță la acest Euro. Avem o echipă bună, care este susținută de un public inimos. Mai e nevoie doar de puțină șansă pentru a trece de…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.