Janne Andersson, selecționerul naționalei de fotbal a Suediei, merge zilnic pe jos câte patru ore. În tinerețe a distribuit ziare | GALERIE FOTO

Naționala de fotbal a României debutează sâmbătă, 23 martie, în preliminariile EURO 2020, cu Suedia, la Stockholm. Cosmin Contra, 43 de ani, se întâlnește din nou cu Janne Andersson, 56 de ani, pe care l-a învins anul trecut, scor 1-0, într-un amical disputat la Craiova, pe 27 martie.   

În ciuda vârstei, selecționerul scandinav se menține într-o formă fizică de invidiat. Janne Andersson parcurge zilnic pe jos drumul de acasă până la biroul său din Stockholm, și înapoi. Două ore dus, două ore întors! Chiar și iarna. Omul care a calificat Suedia la CM 2018 locuiește pe insula Lidingö, într-o casă cochetă construită la începutul anilor 1950, și ia la pas, dis-de-dimineață, cei 12 kiliometri până la sediul Federației, situat la stadionul Friends Arena, din cartierul Solna. Distanță pe care un bucureștean o are de acoperit din Şoseaua Berceni la Piaţa Presei Libere.

”Îmi place să am timp pentru mine. În tinerete împărțeam ziare și era drăguț și relaxant. Pentru că cea mai mare parte din jobul meu e să fiu în preajma oamenilor și să comunic, câteodată e drăguț să mă plimb și să îmi las gândurile să se învârtă”, a dezvăluit Janne Andersson. Când ajunge la birou, tehnicianul își bea cafeaua. ”Prima ceașcă… Este atât de bună, mai ales după o plimbare lungă. Desigur, unii oameni cred că sunt nebun, că merg patru ore pe zi, dar e mai bine decât să dorm puțin mai mult”.
Programul lui Janne Andersson
ora 6:00 – iese pe poarta casei

ora 06:45 – traversează podul Lidingöbron, care conectează insula de Stockholm

ora 07:30 – trece prin Hagaparken

07:58 – ajunge la biroul din Solna

Alte curiozități despre Janne Andersson

înaintea meciurilor, mănâncă, de obicei, cârnați cu pâine
merge pe bicicletă
are un câine, Conrad
a jucat fotbal la echipe din ligi inferioare
este căsătorit cu Ulrika. Are două fiice: Louise (26 de ani),…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.