Jackie Chan de România, bronz la CM de Savate


Doi români, Alexandru Moraru și Gabriel Cobzaru, au reprezentat România la Campionatul Mondial de Savate Combat pentru seniori, competiție care s-a disputat săptămâna aceasta, în Tunisia.  

Moraru, a luptat la -75 de kg, unde a câștigat primul meci și l-a pierdut pe al doilea, astfel că s-a clasat în afara podiumului. La -60 kg, Gabriel Cobzaru (foto mare) a luat bronzul cu două victorii și o înfrângere la puncte în faza semifinalelor. 

Cobzaru, antrenat de președintele FR Savate Marius Niță, este unul dintre cei mai buni kickboxeri de categorie mică ai României.

În Tunisia, a cucerit pentru a doua oară în carieră un bronz mondial la savate. Poreclit de fani Jackie Chan pentru execuțiile acrobatice din ring, Cobzaru mai are în palmares un titlu balcanic la savate și numeroase titluri de campion național. În viața de zi cu zi, Jackie Chan de România este un apreciat pizzar, meserie pe care o face de 4 ani.

“E atât de bun la pizza, încât îi concurează și pe italieni, iar la arte marțiale pare decupat din filmele alea cu chinezi zburători”, spune antrenorul Marius Niță despre elevul său.

Tot la CM de Savate Combat, dar în competiția juniorilor, Sebastian Dancu a câștigat medalia de bronz la -56 de kg iar Adrian Moise, la prima participare într-o astfel de întrecere, a devenit vicecampion mondial.

Post-ul Jackie Chan de România, bronz la CM de Savate apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.