Irina Begu – Monica Niculescu, perechea de aur a tenisului feminin românesc. 4 ani și două zile de la un alt succes istoric


Dacă la masculin îi avem pe Horia Tecău și pe Florin Mergea, care au adus României argintul olimpic la Rio de Janeiro 2016, la fete, cuplu de aur al tenisului tricolor este alcătuit dintre Irina-Camelia Begu și din Monica Niculescu.

România s-a calificat astăzi, cu 3-2 la general, în semifinalele Fed Cup, trecând de Cehia, deținătoarea trofeului, urmând să înfrunte Franța. Cu Caroline Garcia și cu Alize Cornet în mare formă, Franța a dispus facil, cu 3-1, de Belgia, la Liege. După primele meciuri de simplu, scorul era 3-0 și s-a trecut direct la jocul de dublu.

Meciurile dintre România și Franța vor avea loc pe 20 și pe 21 aprilie.

La 4 ani și două zile distanță de victoria care a ajutat România să învingă Spania cu 3-2, la Galați, Begu și Niculescu repetă performanța într-un context mult mai important!

Atunci, începea urcușul în tenisul mare. În urma acelei victorii, echipa de Fed Cup a României și-a asigurat calificarea la barajul pentru promovarea în Grupa Mondială. Acum, România merge în semifinalele Fed Cup. Ultima oară, a făcut-o în 1973, când a luat bătaie de la Africa de Sud, scor 1-2.

Există similitudini între jocuri. Și atunci, Begu și Niculescu, au revenit de la 0-1 la seturi, în fața perechii Muguruza – Garrigues. Begu câștigase ambele meciuri de simplu, la fel ca și Halep acum, dar, în plus, a pus umărul și la dublu. Meciul de dublu disputat astăzi a durat două ore și 53 de minute.

În semn de prețuire pentru Irina, Libertatea a titrat atunci: ”Trăiască mama care te-a născut”! Familia sportivei, părinții și fratele, a fost prezentă la acel meci.

România – Spania, scor 3-2:

Sâmbătă

Simona Halep – Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-1
Irina Begu – Garbine Muguruza 3-6, 2-6

Dumincă

Simona Halep – Garbine Muguruza 4-6, 3-6
Irina Begu – Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-4
Begu/Niculescu – Muguruza/Garrigues 5-7, 6-3, 6-2

Post-ul Irina Begu – Monica Niculescu,…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.