INTERVIU EXCLUSIV cu Cristina Neagu, după operația la genunchiul drept: „Ce a fost mai greu a trecut”


Handbalista în vârstă de 30 de ani trage tare la recuperare, după intervenția chirurgicală la care a fost supusă pe 9 ianuarie, în urma rupturii ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul drept. Într-un interviu pentru Libertatea, Cristina Neagu a vorbit, printre altele, despre cum își petrece timpul în această perioadă și despre naționala al cărei lider este.

Libertatea: Cum te simți după operație?
Cristina Neagu: Sunt bine din punct de vedere psihic și cred că asta contează cel mai mult. Sigur, am mai trecut prin astfel de momente și deja știu cum să le abordez și știu că am o perioadă în care trebuie să mă concentrez doar pe recuperare, așa că încerc să iau pas cu pas fiecare zi și să îmi dau timp să mă recuperez așa cum trebuie. Așa cum am mai spus, psihicul e cel care m-a făcut să ajung unde sunt și să-mi revin de fiecare dată. Fizic, sunt cât de bine se poate după o intervenție chirurgicală. Primele zile după operație au fost grele, dar este normal să fie așa și în continuare vor mai fi momente grele, însă important este să mă concentrez pe recuperare.

Când au estimat medicii că te vei putea întoarce pe teren?
Îmi doresc să mă întorc pe teren cât de repede posibil, însă estimarea este cea pe care o știți și voi deja – în pincipiu, aproximativ 6-7 luni, dar depinde de la om la om. Sigur, între timp voi fi monitorizată și voi merge la controalele stabilite, iar în final medicii vor avea ultimul cuvânt și ei vor stabili când mă voi putea întoarce, însă eu personal sper ca în vară să pot să încep pregătirea. Deocamdată sunt optimistă și știu că voi da tot ce pot pentru recuperare, la fel cum o fac și pe teren. Ceea ce știu acum este că ceea ce a fost mai greu a trecut – sunt fericită că am scăpat de operație și abia aștept momentul în care voi da jos cârjele, pentru că atunci motivarea va fi maximă.

După accidentare și operație, cum…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.