Interlopul Dasaev a vorbit pentru prima oară după ce a înjunghiat doi baschetbaliști americani: „Era mai bine dacă mă lăsam omorât!”


Interlopul Gabriel Husein, zis „Dasaev”, este principalul suspect în cazul înjunghierii celor doi baschetbaliști americani care veniseră să joace la echipa Cuza Sport din Brăila.

De la incidentul deosebit de grav din interiorul localul „Music Club” au trecut patru luni. Gabriel Husein a fost reținut pentru că i-a înjunghiat pe cei doi sportivi de culoare. Din spatele gratiilor, într-o cerere de amânare a termenului la care judecătorul urma să hotărască dacă va prelungi sau nu măsura arestării preventive, Dasaev a povestit varianta lui despre incident, a informat debraila.ro.

Instanța a admis cererea, pentru ca avocatul apărării să ajungă de la Cluj-Napoca, însă la termenul ulterior, pe 14 ianuarie, judecătorul a respins ca fiind nefondată solicitarea interlopului de a înlocui măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, prelungind șederea în spatele gratiilor până pe 14 februarie.
„Nu s-a dorit aflarea adevărului”
Iată explicațiile oferite în scris de Gabriel Husein: 

„Intrarea in baie era blocată de un grup de indivizi de culoare, iar la cererea mea de a mă lăsa să trec, unul dintre ei s-a manifestat agresiv verbal. La insistențele mele de ai împinge uşor, m-a înjurat în timp ce mă privea în ochi.

La ieșire am trecut iar printre ei și același tip ce avusese un schimb de replici cu mine îmi pune piedică și mă împinge cu cotul. Am ripostat cu un pumn, ce a declanșat un potop de lovituri din partea mai multor persoane de culoare ce îl însoțeau pe acel individ. Persoanele de culoare s-au bătut minute în șir și cu alte persoane în bar și în afara lui după plecarea mea.

Dacă ar fi fost tăiați grav în baie sau în afara băii, cum sugerează procuratura, cu siguranță nu ar fi avut puterea să devasteze un bar întreg, să arunce cu mese, scaune și sticle, deranjând și lovind persoane care stăteau liniștite la alte mese, să continue liniștiți luptele corp la corp…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.