Incredibil: Ilona Georgiana Ghioroaie ocupă locul 2 în clasamentul ITF. Schimbările controversate din tenisul mondial au propulsat o româncă necunoscută


Minune! O situație excepțională se derulează, la nivel internațional, în tenis și privește direct România. Țara noastră ocupă locul 2 mondial nu doar în clasamentul WTA, ci și în topul Federației Internaționalei de Tenis (ITF), care nu este o ierarhie oarecare, ci una, de asemenea, la nivel mondial. 

Cu alte cuvinte, România este pe locul 2 în lume în clasamentul celor mai bune jucătoare din lume, dar are reprezentare de frunte, chiar pe aceeași poziție, și în clasamentul celor mai slabe sportive profesioniste, după o ierarhie întocmită printre cele mai ”ieftine” turnee! Dacă numele româncei de pe podiumul WTA este arhicunoscut, Simona Halep, despre Ilona Georgiana Ghioroaie, cea care se situează pe locul secund în ierarhia ITF (Federația Internațională de Tenis) se știu puține detalii. 
Primul clasament ITF, publicat pe 7 ianuarie 2019
Cum s-a ajuns aici? Noile schimbări efectuate la nivel mondial, care au bulversat și au scandalizat baza piramidei din tenis, au făcut posibil nemaiîtâlnitul caz. ITF, organizația care are grijă de Fed Cup – competiția în care România este calificată în semifinale, și-a făcut propriul clasament, începând din acest an. Iar o româncă, puțin cunoscută în propria-i țară, s-a cocoțat până pe locul secund.

Ilona Ghioroaie (foto), 20 de ani și abia pe locul 637 WTA, are numeroase titluri atât la simplu, cât și la dublu, strânse la concursurile ITF. Patru dintre acestea au fost reușite în finalul anului 2018, la Monastir (Tunisa). Nu sunt însă orice concursuri ITF, ci cele mai slab cotate, cu premii totale de 15.000$, singurele care au fost luate în considerare în alcătuirea topului de către federația internațională. Punctele au ajutat-o pe sportiva noastră să se claseze pe locul secund ITF, devansată doar de chilianca Fernanda Brito (27 de ani, 545 WTA). Brito are 988 de puncte ITF, iar Ghioroaie a strâns 642 de puncte ITF. Pe 3 o…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.