Ilie Năstase, finalist în Cupa Davis, asistă la umilința de la Piatra-Neamț. ”A jucat bine băiatul ăla!”


România este condusă de Zimbabwe cu 1-0, după primul meci al zilei de vineri, în confruntarea din primul tur al Grupei a II, Zona Europa/Africa.

Liderul echipei, Marius Copil, locul 80 ATP, a fost învins în două seturi, scor 4-6, 5-7, după o oră și 44 de minute de joc, de Benjamin Lock, locul 546 ATP, una dintre marile rușini din istoria sportului românesc.

La meciul din Sala Polivalentă din Piatra-Neamț a asistat și Ilie Năstase, fost președinte al Federației Române de Tenis. ”Nasty” a stat la margine, lângă actualul președinte – George Cosac și în apropierea directorul Dumitru Hărădău. La un moment dat, Năstase s-a urcat în înaltul tribunei, ca să vadă meciul mai bine.
”A jucat foarte bine băiatul ăla (n.r. – Lock). Acum, și locul 800 te bate! Clasamentul nu mai contează. E greu să te concentrezi. Iar Marius (n.r. – Copil) a jucat slab. Astfel de jucători n-ajung să joace în ATP, iar în Cupa Davis reușesc să surprindă”, a declarat Ilie Năstase, pentru ”Libertatea”.
Fostul lider ATP a sosit la meci direct de la Iași, unde s-a aflat în campanie pentru europarlamentare (candidează pe listele UNPR, partidul lui Gabi Oprea). Năstase a precizat că va urmări și partidele de mâine, decisive pentru calificare.

România a fost de trei ori finalistă în Cupa Davis, pierzând de fiecare dată în fața americanilor: 1969 (SUA – România 5-0), 1971 (SUA – Romania 3-2) și 1972 (România – SUA 2-3).

Post-ul Ilie Năstase, finalist în Cupa Davis, asistă la umilința de la Piatra-Neamț. ”A jucat bine băiatul ăla!” apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.