Ilie Carp, coordonator al selecționatelor naționale ale Federației Moldovenești de Fotbal: ”Rădoi va ajunge antrenor al naționalei României”


La Chișinău, Ilie Carp (58 de ani) e coordonator al selecționatelor naționale al Federației Moldovenești de Fotbal, un fel de Mihai Stoichiță al moldovenilor. Numele lui sună cunoscut pentru că este tatăl lui Cătălin Carp, fotbalist care joacă azi în Rusia – la Ufa – și care a trecut în campionatul intern pe la FCSB, Viitorul și CFR Cluj. Membru în Comisia de Antrenori a FMF, Ilie Carp a acordat un interviu pentru cititorii Libertatea, în care a vorbit despre fotbalul din Republica Moldova și din România.

Libertatea: În primul rând vreau să vă întreb care e situația Școlii de Antrenor de la Federația Moldovenească? Era coadă de români la un moment dat.
Ilie Carp: Școala e foarte serioasă! Și ies antrenori buni de aici! Păi și școala din România l-a avut ca instructor la cursurile pentru licența Pro pe Ghenadie Scurtul, director tehnic al federației noastre și membru în Comisia UEFA Jira, dedicată exclusiv sectorului de formare și educare a antrenorilor. Scurtul este și instructor UEFA.

Una peste alta, singura chestie a fost cu bacalaureatul lui Mirel Rădoi. El însă va fi un antrenor mare. E serios, pregătit, are experiență de fotbalist, acum are și ca tehnician. A calificat naționala U21 la Euro, nu? Va ajunge la naționala României! Dacă aș fi putut să-l convingem, îl aduceam ca selecționer aici!

Ce antrenori români mai activează acum în Moldova?
Sunt câțiva. E Sorin Colceag, fostul portar, care pregătește Zimbru Chișinău. Echipa trece prin momente dificile, iar noi chiar i-am propus să preia un lot național de juniori al Moldovei. Are pregătire, a condus România U17. Mai sunt Dănuț Oprea, antrenor U-21, și Ștefan Stoica. A fost și selecționer la un moment dat.
Au vrut să-l naturalizeze pe Golofca, de la FC Botoșani
Fotbalul moldovenesc a ajuns jos. De ce?
A ajuns, dar a început să crească. Avem tineri talentați! Mulți dintre copiii noștri pleacă alături…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.