IDU Mamaia, clubul care a dat-o pe Simona Halep, n-are drept de vot la alegerile de la FRT. Libertatea a stat de vorbă cu Alina Idu, nora patronului: ”Am aflat cu stupoare și cu uimire!”


Dincolo de cine va ocupa funcția de președinte și posturile de vicepreședinți și cele din Comitetul Director, mult-discutatele alegeri de la Federația Română de Tenis mai au o miză importantă: restabilirea ordinii juridice, precum și alcătuirea unui tabel corect cu votanți.

În acest moment, drept de vot au doar 54 de cluburi afiliate la federație. Deși a fost înființat în 1991, Club IDU Mamaia a dispărut pe traseu, neavând drept de vot. Clubul este însă afiliat, dar nu poate decide la alegeri, fiind nevoit să stea pe margine și să se uite cum alții, infinit mai neînsemnați, decid soarta tenisului.

IDU Mamaia i-a dat tenisului românesc pe Simona Halep și pe Horia Tecău, doi foști număr 1 mondial și câștigători de titluri de Mare Șlem.

De asemenea, la baza de la IDU Mamaia au avut loc meciuri de tenis în Cupa Davis și în Fed Cup, ultimul fiind celebrul România – Marea Britanie, care s-a soldat cu suspendarea drastică a lui Ilie Năstase. Mai mult, IDU Mamaia este recunoscută drept cea mai mare intestiție privată în tenis din România.
”Rămânem așa, totul e-n aer!”
Libertatea a contactat-o pe Alina Idu, nora patronului Corneliu Idu și cea care se ocupă de viața de zi cu zi a clubului aflat la malul mării.

”Nu este normal ce se întâmplă, dar este o chestie mai veche, tărăgănată. Consider că nu este vina actualei echipe de conducere. Afilierile la federație au început în 2002, când toate cluburile au trecut în ograda MTS. Atunci, când s-au dus la tribunal, nu s-au dus toate asociațiile. Sunt mulți care n-au acest drept de vot. Și eu am fost surprinsă acum un an, când a venit momentul să votăm președintele federației, că nu suntem printre cluburile care au drept de vot. Abia trecut am aflat asta! Ce să zi, am aflat cu stupoare și uimire! E o chestie de ani de zile. E o chestie veche, noi așteptăm să se reglementeze, să se depună la tribunal, din nou, toate…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.