Idee de business: Cum să deschizi o firmă de transport persoane

Transportul de persoane este o idee pe care ar trebui să o iei în calcul dacă îți dorești să pui bazele unei afaceri proprii. Pentru început, poți fi propriul tău angajat, iar permisul de conducere de categoria B este suficient pentru a transporta până la 8 persoane. Cu timpul, pe măsură ce obții noi contracte, te vei putea dezvolta prin angajarea de șoferi profesioniști și creșterea unei flote de microbuze sau chiar autocare.

Achiziționează mașina potrivită

Cea mai importantă investiție a acestui început de drum este achiziția unei mașini. Există o clasă întreaga de automobile dedicate transportului persoanelor. Categoria B a permisului îți permite să conduci mașini a căror masă totală maximă autorizată nu depășește 3.500 de kilograme, iar numărul de locuri al pasagerilor nu depășește cifra 8. Începând cu microbuzele de peste 10 locuri va trebui să obții categorii superioare ale permisului de conducere, începând cu D1. În funcție de tipul transportului pe care dorești să îl oferi vei ști ce mașină ți se potrivește. Nu trebuie neapărat ca ideea ta de afacere să pornească cu investiția într-un autobuz. În țara noastră există suficientă cerere pentru transport de grupuri de 4 până la 6 persoane la clasa business, în scop turistic sau de afaceri. Te poți integra cu ușurință în acest segment de piață achiziționând Noul Ford Tourneo Custom Plug-in Hybrid, al cărui interior cu echipat premium cu dotări de confort excepționale se poate transforma cu ușurință într-un spațiu business de lux.

Întocmește documentația

În punerea bazelor oricărei afaceri trebuie să fii foarte atent ca activitatea să se desfășoare în conformitate cu normele legale în domeniu. Transportul de persoane presupune obținerea unei licențe speciale, care se reînnoiește periodic. Activitatea se poate desfășura ca persoană fizică sau juridică, fiecare cu specificul ei. Informează-te cu privire la pașii de urmat pentru obținerea tuturor avizelor necesare și solicită ajutorul unor specialiști în aspectele pe care nu le stăpânești personal. O variantă simplificată ar fi preluarea unei afaceri deja deschise în acest domeniu.

Promovează-ți serviciile

Odată intrat în legalitate, pentru a obține contracte, trebuie ca lumea să afle că exiști. Din fericire, există o mulțime de modalități de promovare. Pe măsură ce vei oferi servicii de calitate, clienții mulțumiți te vor recomanda, iar afacerea va deveni profitabilă. Poți colabora cu agenții de turism care oferă tururi ghidate în întreaga țară, poți oferi servicii de transport intern sau internațional, poți transporta angajații unei companii în regim „shuttle” la gară, la aeroport sau dintr-un anumit punct al orașului până la sediu. Anunțurile de promovare pot fi publicate la mica publicitate, pe rețelele de socializare, pe site-uri dedicate sau pe platforma afacerii tale. Personalizarea mașinii pe care o folosești pentru transport cu numele companiei și date elementare de contact este cel mai simplu mod de a te face cunoscut, deoarece vei fi reperat în trafic, iar potențialii clienți văd exact cum arată automobilul, cum conduci și ce fel de servicii oferi.

Întreținerea mașinii

Indiferent de numărul de mașini de care dispui pentru afacerea ta de transport, trebuie să acorzi o grijă deosebită întreținerii acestora. Dacă flota disponibilă este nouă, nu ai grija înlocuirii pieselor acoperite de garanție în primii ani sau în numărul stabilit de kilometri, revenindu-ți doar sarcina reviziilor periodice. În schimb, pe măsură ce mașina iese din garanție, trebuie să ai un service cu care colaborezi sau un mecanic bun care să o redea în funcțiune în cel mai scurt timp.

Cel mai important sfat pentru acest tip de start-up este să-ți stabilești bine prioritățile și să întocmești documentația potrivită, pentru a-ți desfășura activitatea în legalitate.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.