Guvernul omoară piața jocurilor de noroc. Agențiile de pariuri și cazinourile și-ar putea trage obloanele în câteva săptămâni

După ce a schimbat de mai multe ori regulile de funcționare, precum normele de aplicare a normelor (în special cele privind oprirea impozitului), Statul iese la atac cu noi reglementări privind piața jocurilor de noroc. Ar putea fi lovitura fatală pentru acest domeniu care aduce la Buget sume importante. Există riscul ca toate agențiile de pariuri și toate cazinourile să se închidă începând din 2019.

Deși piața a jocurilor de noroc este reglementată la nivel european, Guvernul Dăncilă se pregătește să schimbe regulile, introducând noi mpsuri de taxare, într-o disperată dorință de a câștiga bani în plus. Efectul ar putea fi însă contrar.

Pe site-ul Ministerului de Finanțe a aparut un proiect de OUG, prin care Guvernul dorește să modifice taxele și impozitele care se aplică pariurilor și jocurilor de noroc. Din textul prezent pe site (AICI, textul OUG) reiese, potrivit articolului 53, următoarele:

“(1) Începând cu 01.01.2019 organizatorii de jocuri de noroc prevăzuți în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările și completările ulterioare, au obligația de a plăti o taxă anuală reprezentând 3% din totalul taxelor de participare încasate în anul precedent, cu excepția organizatorilor de jocuri de noroc la distanță sau jocuri de noroc on line care au obligația de a plăti o taxă anuală de 5% din totalul taxelor de participare încasate în anul precedent.

(2) Organizatorii de joc prevăzuți la alin.(1), personal sau prin reprezentantul său autorizat definit potrivit OUG nr.77/2009, calculează, declară şi plătesc taxa la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii februarie a anului fiscal următor celui în care s-a încasat taxa de participare.

(3) Organizatorul de jocuri de noroc care se înființează în cursul anului are obligația de a…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.