GSP: Seism în economia românească! Telekom negociază împărțirea între Orange și RCS


Grupul Telekom ia în calcul să se retragă din România, iar în prezent au loc negocieri pentru împărțirea sa. Gazeta Sporturilor dezvăluie că abonații și drepturile TV vor fi împărțiți între Orange și RCS-RDS. Astfel, francezii preiau partea de telefonie mobilă, iar RDS se alege cu bucata din Telekom care ține de televiziune.

Plecarea Telekom din țara noastră se traduce prin schimbări radicale pe piața televiziunilor de sport. Mai precis, va rămâne un singur post de sport, al RCS-RDS, care va transmite partidele din Liga 1, potrivit surselor care descriu scenariul transformărilor spectaculoase din media. Nu e clar, deocamdată, dacă televiziunea unică se va numi DigiSport sau altfel.

În spatele afacerii s-ar afla Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS, avocatul Adrian Tomșa, un avocat din Cluj ce deține Look TV, și Orlando Nicoară, administratorul eAD, societatea care tocmai a preluat de la Liga Profesionistă drepturile TV pentru campionatul românesc. Postul va transmite competițiile care se văd în prezent în România, inclusiv Liga 1.

În ceea ce privește serviciul de telefonie, în 2018, numărul clienților Telekom (fostul Cosmote) ajungea la 4,6 milioane de utilizatori, în scădere cu 2,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, în principal ca urmare a eliminării SIM-urilor inactive.

Telekom a intrat pe piața din România în 2014. În 2011, compania germană a cumpărat pachetul majoritar al OTE, operatorul elen care deținea la acel moment Cosmote și Romtelecom.

Citește schema în detaliu pe GSP.ro: 

SEISM ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! Telekom dispare din România, Digi și Orange împart abonații, drepturile TV sunt în aer » Urmează falimentul Ligii 1?

 

 

Post-ul GSP: Seism în economia românească! Telekom negociază împărțirea între Orange și RCS apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.