Glorie pe stomacul gol! Federația Română de Tenis n-a prevăzut niciun stimulent financiar pentru calificarea echipei în semifinalele Fed Cup


România s-a calificat eroic în semifinalele Fed Cup, eliminând Cehia, scor 3-2, deținătoarea trofeului. Punctul decisiv a fost adus, duminică seară, de perechea Irina Begu – Monica Niculescu, care a trecut de cele mai bune jucătoare de dublu din lume, Barbora Krejicikova – Katarina Siniakova, scor 6-7 (2), 6-4, 6-4. În 2018, cehoaicele au triumfat la Roland Garros și la Wimbledon, astfel că performanța româncelor capătă importanță uriașă.

După meci, delegația României la Ostrava a încins o petrecere ad-hoc, udată cu șampanie. Băutura a stropit tot ce a întâlnit în jur, de la președintele George Cosac până la ultimul om din staff.

Cu rezultatul fetelor se mândrește o țară întreagă. Dar cum răsplătește România succesul de la Ostrava? Libertatea a dorit să afle ce sume le revin jucătoarelor din partea FR Tenis, instituție care are finanțarea blocată de la MTS. Pentru că performanța echipei este cum adevărat importantă: România a mai fost în semifinale acum 46 de ani. Oficial, federația internațională oferă tuturor echipelor din primele două grupe valorice (16 la număr) suma de 7,5 milioane de dolari, un premiu-record, cu 3,7 milioane de dolari mai mult decât în sezonul de dinainte. O parte din sumă ar trebui să ajungă în buzunarele jucătoarelor și ale antrenorilor. În Comitetul Executiv, Federația Română de Tenis n-a aprobat însă nicio sumă, pentru accederea între cele mai bune patru formații din lume, conducerea instituției având o situație juridică încurcată.
Tudorache, salvatorul Monicăi, a murit
Evoluția dublului Begu – Niculescu a produs entuziasm. Dacă de destinul Irinei Begu a avut grijă mătușa ei, fostă jucătoare de tenis stabilită în străinătate, de cariera Monicăi Niculescu s-a ocupat atent Ion Țupa. Omul de afaceri a fost, la sfârșitul săptămâniii trecute, la Ostrava, unde a asistat la meciul cu Cehia, apoi a plecat în Austria, la ski. „Monica a jucat…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.