Gică Popescu a oferit ultimele detalii despre organizarea Euro 2020 la București: ”Va fi metrou de la Gara de Nord la Otopeni. Va face 16 minute”


Gică Popescu a oferit ultimele detalii despre organizarea Euro 2020 la București. Fostul internațional, consilier al prim-ministrului pe probleme de sport, a dat asigurări că până la startul competiției va fi gata o linie de metrou rapid de la Aeroportul Otopeni până la Gara de Nord.

„Suntem aproape de a obține autorizația de construcție pentru linie de metrou rapid de la Otopeni la Gara de Nord. Va fi suprateran la Otopeni, în rest subteran. Din câte știu, lucrurile sunt în regulă cu Planul de Urbanism Zonal. Urmează proiectarea și licitația.

Eu sunt sigur că va fi gata. Nu se poate să nu avem metrou. Dar am avut ajutor de la Primul Ministru și de la toată lumea. Dacă nu facem, o să ne facem de râs!

Cred că de la Otopeni până la Gara de Nord vor fi două stații. Drumul va dura 16 minute”, a declarat Gică Popescu, la Digi Sport. 
„Am primit azi strategia de promovare turistică României pentru Euro 2020. Vor veni 150.000 de suporteri. Pe 16 ianurie va fi o întâlnire și strategie va fi încheiată”

„Eu sunt sigur că echipele se vor antrena pe Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf. Poate nu vor fi 100% gata. Dar vor fi 99%, 98% sau 95%. Iar echipele se vor antrena pe ele. Se lucrează la turație maximă. S-au pierdut 4 ani”
„România, Bulgaria, Grecia și Serbia doresc organizarea Campionatului Mondial din 2030. Asta ne obligă ca Europeanul din 2020 să fie perfect. De ce cei de la FRF au spus abia acum că nu se poate organiza Mondialul? De ce nu au zis la prima întâlnire? Au fost acolo. Acum a mai fost o întâlnire, iar cei de la FRF nu au fost prezenți. S-au supărat că au fost lăsați pe afară. Trebuia să spună atunci, nu acum. Nu, România nu trebuie să facă 14 stadioane și nu știu câte autostrăzi. Toate țările trebuie să facă asta. Va mai fi o întâlnire în martie, la Sofia, iar fiecare țară va decide câte stadioane va face. S-ar putea ca un Campionat Mondial să fie singura șansă de…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.