Galațiul respiră de pe stadionul Oțelul, din nou!

Situația clubului de la Dunăre nu reprezintă un secret pentru nimeni. Echipa a luat-o de la zero în 2016, după ce falimentul a stins o flacără roș-alb-albastră ce a încălzit orașul Galați, mai bine de jumătate de secol. Suporterii n-au rămas indiferenți și au construit de la zero o fundație pe care fotbalul din zonă să creeze noi legende. Suporter Club Oțelul Galați s-a bucurat de ospitalitatea publicului încă de la început dar istoria capătă o esență majoră abia acum, în mai 2017, când Stadionul Oțelul găzduiește meciuri de fotbal, după o pauză destul de apăsătoare.

Mai bine de 3000 de spectatori au răspuns prezent ieri, dar tind să bănuiesc că această arenă va număra un public mai numeros la barajul pentru accederea în liga a III-a. Deși pentru localnici a fost clar de la început că acest proiect este ceea ce pot numi „Oțelul”, revenirea acasă, pe stadionul care s-a confundat cu istoria roș-alb-albaștrilor, a reprezentat detaliul final al legăturii dintre Suporter Club și gălățeni. Că s-a terminat 12-0 meciul dintre SC Oțelul și CSS Tecuci nu trebuie decât menționat căci nu asta a contat ieri. Liderul ligii a IV-a a bifat astfel a 24-a victorie,  totalizând 72 de puncte, maximul posibil, iar golaverajul pare desprins din seriile de juniori : 178-13.

În liga a IV-a, în România, Galațiul, Clujul, Ploieștiul dar și alte orașe aduc două, trei, patru sau cinci mii de inimi care să bată pentru aceleași culori la meciurile de acasă, iar campioana sezonului trecut, Astra Giurgiu precum și cea actuală Viitorul Constanța s-au bazat pe astfel de cifre în tribune doar când erau trofee la marginea suprafeței de joc. Cred că asta spune multe despre pașii inapoi pe care îi facem în prezent dar și despre relocarea pe harta fotbalului adevărat în viitor, când tradiția și susținerea necondiționată, vor acapara duelurile dintre C.A.P.-urile Ligii 1.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.