Franța a câștigat Campionatul European de handbal feminin: 24-21 în finala cu Rusia

Franța a câștigat Campionatul European de handbal feminin, după ce a trecut cu 24-21 de Rusia în finala disputată astăzi.

Reprezentativa țării care a găzduit competiția a condus pe toată durata meciului, cu excepția a câtorva zeci de secunde în prima repriză, când Rusia a avut 7-6. În minutul 35, Franța a rămas fără Allison Pineau, care a văzut cartonașul roșu pentru că a aruncat la fața portarului de la 7 metri.

Victoria de astăzi reprezintă o revanșă dulce pentru gazde, care au suferit singurul eșec din turneu tocmai împotriva Rusiei, în meciul de debut (23-26). Franța, campioană mondială în exercițiu, a bătut Rusia, deținătoarea titlului olimpic.

Este primul trofeu continental cucerit de Franța, care cu această ocazie a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice din 2020. În plus, învingătoarele de azi au mai echilibrat bilanțul partidelor cu Rusia (șase victorii și șapte înfrângeri).

În meciul pentru medaliile de bronz, România a fost învinsă de Olanda.

Citește și: Michael Ringier, patronul trustului care deține și Libertatea, despre problemele din Europa de Est: când suntem amenințați politic și nu numai, e amenințat, de fapt, conținutul nostru jurnalistic!

Post-ul Franța a câștigat Campionatul European de handbal feminin: 24-21 în finala cu Rusia apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.