FOTO&VIDEO | Hocheiștii Phil Bushbacher și Timur Rasulov au depus ieri jurământul și au devenit cetățeni români. Un american + un rus = love!


La sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie, din Centrul Vechi al Capitalei, n-a fost nici un fel de război. Nici măcar rece! Fără emoții, jucătorii de hochei Phil Bushbacher (atacant) și Timur Rasulov (fundaș), ambii 29 de ani, au depus, ieri dimineață, jurământul, pe care îl învățaseră pe dinafară, și au devenit cetățeni români.

Programați dis-de-dimineață, îmbrăcați la costum, spilcuiți, Bushbacher și Rasulov au fost degajați la ceremonia de depunere a jurământului. Mai multe emoții a avut, după proproia mărturisire, Marius Bozgan, vicepreședintele Autorității: “Să duceți numele României pe cele mai înalte culmi. Să ne faceți mândri de voi!”.

Bunici din Timișoara, diplomă în științe politice
Născut în Chicago, Bushbacher, 1,88 metri, 95 kg, a devenit primul american care e eligibil să joace pentru naționala de hochei pe gheață a României. Extrema stângă, ultima dată la Caen (Franța 2), a evoluat în Liga Națională în sezonul 2016-2017, la Dunărea Galați (68 de meciuri, 61 de goluri, 39 de assisturi). Phil are legături cu meleagurile noastre, bunicii săi fiind născuți la Timișoara. Bushbacher a absolvit Universitatea Lawrence și are o diplomă în științe politice.
De la Lindros și LeClair, la tricolor!
Phil a lucrat în SUA cu fostul internațional român Gabi Nuțescu și a fost coleg la juniori cu Scott Darling, campion NHL cu Chicago Blackhawks în 2015. E fan Eric Daze, Eric Lindros, John LeClair. Și visează la promovarea cu tricolorii în Divizia 1 A a Campionatului Mondial (a doua valorică). “Sunt multe lucruri care se pot îmbunătăți în noua mea țară, în special în hochei!”, a spus atacantul.
Azerbaidjan, Timur Lenk: ”Voi fi omul de fier al naționalei”
Timur Rasulov, 1,81 metri, 85 kg, a evoluat în ultimul sezon tot la tot la Caen. A jucat și la cunoscuta Bars Kazan, dar și la Dunărea Galați (2016-2018). S-a născut la…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.