FOTO | Gică Hagi împlinește astăzi 54 de ani. ”Regele” a donat casa părintească unei familii nevoiașe. ”Libertatea” a fost la Săcele și vă spune povestea


Gheorghe Hagi, cel mai mare fotbalist român, împlinește astăzi vârsta de 54 de ani. Multimilionar în euro, plin de glorie sportivă, machedonul s-a ridicat din noroiul care inundă ulițele comunei Săcele (Constanța). ”Libertatea” a pătruns în lumea necăjită și lipsită de speranță din care s-a ridicat cel care avea să cucerească lumea.
Poate și pentru că știe cum este să n-ai, ”Regele” a făcut un gest de mare omenie: a donat casa părintească Lilianei, cea care îngrijea locuința. Femeia are cinci copii. Nu întâmplător, casa Hagi a avut cinci membri: părinții Kirața și Iancu, precum și copii, Gheorghe, Sultana și Elena.
Liliana l-a lăsat în casă pe unul dintre băieții săi, care, la rândul său, are propria familie: soție și doi copii minori. Florin Staicu, 30 de ani, este tractorist.
Casa părintească, ajunsă la un moment dat în posesia familiei Gâia, a fost răscumpărată de Hagi, pentru a respecta ultima dorință a mamei sale, Kirața, care a dorit să moară în Săcele. Pentru asta, Gică a fost nevoit să achiziționeze o altă locuință pentru familia de la care a răscumpărat casa părintească. 
Pe Hagi nu-l mai leagă acum nimic de Săcele. Machedonii s-au rărit în comună, iar autoritățile comunale l-au șters de pe panoul de la intrarea în localitate.

Ca să timbrezi într-un mod unic felicitarea de ziua de naștere a lui Gheorghe Hagi, opțiunile nu te dau afară din casă, în pofida potențialului excepțional pe care-l are personajul. Despre omul care conjugă cel mai eficient verbul “a face” în sportul românesc, Libertatea a revelat inclusiv că nu s-a născut de ziua lui! Acum patru ani, redacția a scormonit și a aflat informația că, de euforie, tatăl său ar fi întârziat o zi să-i înregistreze oficial venirea pe lume, la Primăria Săcele. Neținând seama de momentul de rătăcire al lui nenea Iancu, familia Hagi destupă șampania de fiecare dată pe…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.