FOTO | Gala Canotajului Românesc 2018. 37 de medalii la competițiile internaționale, dintre care 17 de aur

Federația Română de Canotaj a organizat Gala Canotajului Românesc 2018. Evenimentul a avut loc la Hotel Caro, din București, în sala  Grand Ballroom. S-a celebrat rezultatele canotorilor români la competițiile internaționale.

Fotografii: Vlad Chirea

Anul sportiv 2018 a plasat canotajul pe locul întâi, pentru a doua oară consecutiv, în topul federațiilor sportive din România, prin rezultatele obținute la toate categoriile, în competițiile  europene, mondiale și la Jocurile Olimpice de Tineret.

Canotorii și canotoarele care ne-au reprezentat în marile competiții internaționale au venit cu un număr impresionant de medalii, 37 (Campionatele Mondiale și Europene de seniori, tineret și juniori, Cupele Mondiale, precum și Jocurile Olimpice de tineret).

Palmares FR Canotaj 2018

Competiție Nr. medalii de aur, argint, bronz TOTAL

CUPA MONDIALĂ seniori 1 argint 2 bronz 3 TOTAL
CE juniori 1 aur 5 argint 1 bronz 7 total
CE tineret 8 aur 8 total
CE seniori 3 aur 2 argint 2 bronz 7 total
JO pentru tineret 1 argint 1 bronz 2 total
CM juniori 2 aur 1 bronz 3 total
CM tineret 2 aur 2 argint 1 bronz 5 total
CM seniori 1 aur 1 argint 2 total
TOTAL Aur 17 Argint 12 Bronz 8 37 medalii

La eveniment au fost prezenți Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului, și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român. 

Au participat personalități sportive precum Andreea Răducan, Octavian Bellu, Mariana Bitang, Doina Melinte, Grațiela Vâjială, Laura Badea, Nicu Vlad, Violeta Beclea, președinți de cluburi și directori de școli sportive.

Gazda evenimentului a fost doamna Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

 Campionatul Mondial de Canotaj 2018. Barca regină de 8+1 s-a scufundat. România a cucerit o medalie de aur și una de argint

Post-ul FOTO | Gala Canotajului Românesc 2018. 37 de medalii la competițiile internaționale, dintre care 17 de aur apare prima dată în…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.