FOTO / Amatto Zaharia și fiii săi au dormit sub pământ! Șefil FR Kempo, în Tunisia


Delegația Federației Române de Kempo, în frunte cu președintele organizației, Amatto Zaharia, și fiii săi, Yamato și Yani, se află în aceste zile în Tunisia, unde se desfășoară o Cupa Internațională de Kempo.
Oficialii tunisieni i-au răsfățat pe sensei Amatto Zaharia și pe campionii mondiali Yani și Yamato Zaharia cu un tur al Tunisiei pe o distanță de 1500 kilometri, efectuat în 48 de ore. Campioanii au vizitat orașele tunisiene pline de istorie și tradiție Kairouan și Tozeur, apoi au ajuns în Douz, situat în sudul țării, la limita nordică a deșertului Sahara.

Dupa o călătorie cu caravana de camile, au avut o nouă oprire fascinană în Matmata, în zona locuințelor tip caverne subpământene, unde celebrul regizor american George Lucas a filmat aici primul film din trilogia „Star Wars”.

„Am dormit in casele construite în pământ cu sute de ani în urmă și am avut ocazia să descoperim stilul lor arhaic de viață și peisaje demne de planeta Marte.

Aceste locuințe sunt făcute în stâncă și în pământ, într-o groapă cu o adâncime de minimum 3 metri și o lățime chiar si de 15 metri.

Groapa este curtea casei, iar în pereții ei se contruiesc peșteri, ce servesc drept camere. Casele se pot conecta între ele prin tuneluri, creându-se sub pământ adevărate tuneluri.

Ce ne-a fascinat cu adevărat a fost faptul că și în ziua de astăzi sunt oameni care locuiesc în astfel de locuințe, fără ferestre și cu temperaturi mici în timpul nopții, dar care ziua reușesc să țină departe arșița.

Electricitatea o au prin intermediul unui acumulator iar baia se face doar cu apă rece. Gazdele noastre ne-au răsfățat și cu mâncărurile lor foarte bune, precum cușcuș (fel de mâncare făcut din griș), pâine făcută în casă cu ulei de măsline sau ceai tradițional. Mulțumim Federației Tunisiene de Kempo pentru acest răsfăț cultural cat si pentru antrenamentele si sparring-urile…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.