Finala Ligii Campionilor 1999 se rejoacă! Totul despre protagoniștii meciului de infarct din urmă cu 20 de ani / FOTO


Protagoniștii dramaticului Bayern – Manchester United 1-2 sunt invitați pe 26 mai pentru o revanșă pe Old Trafford. Ce fac după două decenii jucătorii retrași?

Mulți au rămas în fotbal, fiind analiști TV, antrenori sau ambasadori, doi sunt patroni de club, unul și-a făcut pizzerie, altul joacă poker

Probabil cea mai incredibilă răsturnare de scor petrecută vreodată în finalul unei finale de Ligă a Campionilor a fost în 1999. Bayern a pierdut trofeul pe „Camp Nou, deși avea 1-0 pe tabelă, primind în prelungiri două goluri din partea unor rezerve!

Manchester United vrea să-i acorde revanșa și i-a invitat pe bavarezi să rejoace meciul pe Old Trafford, chiar în aceleași distribuții. Inclusiv cu Sir Alex Ferguson pe banca „Diavolilor”, scoțianul visând la o revenire senzațională după operația complicată pe creier. Ce-au ajuns după două decenii protagoniștii de-atunci?

Ce destine au avut Sheringham și Solskjær, autorii golurilor lui United din 90+1 și 90+3, ori Basler, care deschisese scorul în minutul 6? Mulți au rămas în fotbal, devenind analiști TV, antrenori, scouteri, oficiali, comentatori ori ambasadori, unul și-a făcut o pizzerie, altul joacă poker și golf.

MANCHESTER UNITED
Peter Schmeichel (55 de ani) – S-a retras în 2003 și a mai lucrat sporadic ca analist TV în Anglia și Danemarca, a colaborat și cu Discovery la „Dirty Jobs”. Îl urmărește peste tot pe fiul Kasper, portar la Leicester, dar și-ar dori să revină la United ca director tehnic.

Gary Neville (43) – Specialist al Sky Sports. S-a făcut analist după o scurtă experiență ca manager la Valencia și asistent al lui Hodgson la naționala Angliei. A investit în fotbal, fiind co-acționar la Salford City.

Ronny Johnsen (49) – Ambasador al United, fostul fundaș lucrează și ca analist la canalul norvegian TV2. Practică în timpul liber schi fond.

Jaap Stam (46) – A ales cariera de antrenor, dar n-a rezistat…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.