Filip Jianu, în semifinalele turneului ITF de la Tabarka


Libertatea urmărește pas cu pas cariera celui mai promițător junior din tenisul românesc, bucureșteanul Filip Cristian Jianu, care abia în toamnă, pe 18 septembrie, va împlini vârsta majoratului.

Școlit la IMG Academy, academia de tenis deținută în Florida de legendarul antrenor american Nick Bollettieri, Jianu dispută turnee de catogoria futures, organizate de ITF, urmând să facă saltul către challengeruri, după care să urce în circuitul ATP.

La turneul de la Tabarka, Tunisia, Jianu dispută azi meciul din semifinale cu favoritul 1, localnicul Aziz Dougaz, 22 de ani, 569 ATP.

Fără clasament ATP, în urma modificărilor operate de ITF în structura turneelor, românul este favorit 4 pe zgura de la Tabarka, iar în sferturile de finală a reușit o victorie impresionantă, 6-0, 6-1 cu francecezul Pierre Delage, favorit 8.

Jianu a debutat deja cu victorie în echipa de Fed Cup a României, aducând punctul de 4-1 cu Zimbabwe. Visul lui este să câștige titlul la juniori, la Roland Garros.

Citește și:
Cine este Cristian Filip Jianu, senzația României la Australian Open. Nu-și permite un antrenor, dar este elev de nota 10. A apărut în reclama „Zboară, puiule, zboară”! VIDEO
 

Post-ul Filip Jianu, în semifinalele turneului ITF de la Tabarka apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.