EXCLUSIV | Răzvan Lucescu își organiza singur antrenamentele încă de pe vremea în care era fotbalist! Se visa antrenor și când apăra poarta Sportului Studențesc


Antrenorul român al momentului este Răzvan Lucescu. Tehnicianul de 50 de ani a câștigat, după 34 de ani, titlul cu PAOK Salonic, provocând isterie în orașul din nordul Greciei.

Această performanță obținută cu PAOK vine după o carieră de 16 ani, în care tehnicianul trecut pe la Rapid, FC Brașov, Al Jaish (Qatar), Petrolul, Skoda Xanthi (Grecia) și naționala României adunase în palmares patru Cupe (două cu Rapid, una cu Al Jaish și una cu PAOK).

Însă cariera de antrenor a lui Răzvan Lucescu este mult mai lungă, el visându-se “profesor” încă de la debutul în Divizia A, la Sportul Studențesc.

Adus la echipa “mare” din ”Regie” în 1987 de Mircea Rădulescu, 77 de ani, “secundul” lui Mircea Lucescu la prima reprezentativă (1981-1984), Răzvan a debutat ca portar la echipa din “Regie”. Și tot din acea perioadă a început și antrenoratul!

“Pe Răzvan îl știu încă de când era copil. În anii ’80, venea cu tatăl său, Mircea Lucescu, la antrenamentele echipei naționale. Pe atunci, Mircea era antrenorul principal, iar eu, «secundul» primei reprezentative. Apoi l-am avut la Sportul, la echipa mare și în 1987, și în 1995.

Ce m-a frapat la el e că, încă de când a debutat ca fotbalist, se gândea la cariera de antrenor. Spun asta pentru că Răzvan își organiza singur antrenamentele. E adevărat, l-a ajutat și postul, el fiind portar”, a declarat, pentru Libertatea, Mircea Rădulescu.

Răzvan Lucescu își organiza singur antrenamentele: ”Lua lucrurile la modul cel mai serios posibil”
Fostul director al Școlii de Antrenori din cadrul FRF a continuat: “Înaintea ședințelor de pregătire, îl vedeam pe Răzvan cum discuta cu antrenorul cu portarii și, după ce cărau împreună jaloanele, stâlpii și mingile medicinale, la inițiativa lui făceau diverse exerciții specifice postului într-un colț al terenului. Era foarte organizat, ambițios și lua toate…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.