EXCLUSIV / Răzvan Lucescu, antrenorul român care face istorie la PAOK, povestește cum este viața în Grecia, după 5 ani petrecuți în această țară. „Lucrurile simple au ajuns să mă facă fericit”


Este unul dintre puținii antrenori români de succes la ora actuală din străinătate. Răzvan Lucescu se pregătește să facă 50 de ani luna viitoare – nu se vede vârsta nici cu lupa! -, iar 2019 i-ar putea aduce primul titlu de campion ca tehnician din carieră.

Tocmai într-o țară, Grecia, cu un campionat nebun, în care violența ia de multe ori loc fotbalului, așa cum s-a întâmplat și primăvara trecută, când PAOK Salonic a pierdut la „masa verde” coroana cu lauri în detrimentul lui AEK Atena. În acest moment, formația din Macedonia istorică este liderul autoritar al clasamentului, deși a început ediția cu minus 2 puncte de penalizare. PAOK are 8 puncte în fața lui Olympiakos și 14 avans față de AEK.

Răzvan Lucescu a oferit un interviu ziarului Libertatea, în care a vorbit despre viața pe care o duce în Grecia. Înainte de Salonic, a antrenat trei ani la Xanthi, la două ore distanță de orașul-perlă al Greciei. În interviu se simte caracterul omului, o pildă și pentru românii care ajung să lucreze în fotbal sau în alte domenii în străinătate.
„La Xanthi m-am simțit minunat. Nu-ți imagina ceva spectaculos sau petreceri. Dar mergeam la teren, alergam în mijlocul naturii la țară, fiindcă baza de pregătire e la țară, iar mirosul ăla, muntele ăla, aerul, mă împlineau. Lucrurile simple au ajuns să mă facă fericit”
Răzvan Lucescu, antrenor PAOK Salonic
Libertatea: Cum este Salonicul pentru Răzvan Lucescu?
Răzvan Lucescu: Orașul nu e nici mare, nici mic, ușor de parcus, iar lumea are plăcerea de a trăi. Cel puțin asta văd la oameni când merg pe stradă, nu știu ce este în sufletele lor acasă. Îmi place faleza asta fabuloasă și când am puțin timp ies cu căștile în urechi să fac jogging și mă simt minunat.

– Poți să alergi fără să te oprească lumea pe stradă?
– Da. Oamenii îți transmit că-ți respectă intimitatea. Aaa, te salută, dar atât. Bine, și-ți zic: „Tiltul,…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.