EXCLUSIV / Detalii șocante despre operația pe cord suferită de George Țucudean! „Scoatem inima, o curățăm și o punem la loc”


Fotbalistul George Țucudean, 27 de ani, a fost operat la inimă, săptămâna trecută, la o clinică din Viena. Libertatea a vorbit cu membri ai familiei sale care au oferit niște amănunte tulburătoare din timpul intervenției chirurgicale, așa cum le-au parvenit lor în acele momente grele.

Atacantul a ratat ”dubla” naționalei cu Suedia (1-2) și Insulele Feroe (4-1), dar a profitat și s-a operat la inimă, într-o clinică din capitala Austriei. Golgheterul Ligii 1, cu 17 goluri, se sufoca, pur și simplu, în timpul meciurilor și nu știa motivul problemelor.

În absența lui George Țucudean, România a mizat pe George Pușcaș și pe Claudiu Keșeru în ofensivă, la partidele din debutul preliminariilor pentru Euro 2020.

În timp ce tricolorii se aflau în cantonament, ”Țucu” stătea întins pe un pat de spital din Austria, avându-l alături pe bunicul său, Gheorghe Cosma.

Bătrânul nu este familiarizat cu termenii medicali întâlniți în Austria, ajutându-se de vocabularul popular, când a vorbit cu ”Libertatea” despre experiența trăită la Viena.

”A suferit o intervenție la camera dreaptă a inimii. I-au cauterizat o chestie pe-acolo. Avea suflu sistolic. Îl sugruma la efort. Avea puls mare”, precizează seniorul.

Bunicul Gheoghe Cosma, centru, alături de familie. În stânga, George Țucudean

Nepotul său a primit asigurări că își poate continua nestingherit cariera în tricoul campioanei și la prima reprezentativă. Bunicul i-a ascultat uluit pe medici, iar soluțiile i-au redat zâmbetul bunicului: ”Mi-au zis: «Nu vă îngrijorați. Scoatem inima, o curățăm și o punem la loc, ca pe o piesă de mașină»”!

George Țucudean are interzis total la efort până pe 9 aprilie, iar la antrenamentele conduse de Dan Petrescu poate reveni începând cu 20 aprilie. În aceste zile, vârful se odihnește acasă, la Arad.

Țucudean a ratat lotul pentru dubla cu Suedia și cu…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.