EXCLUSIV / Cum a ajuns belgianul Thierry Van Cleemput antrenorul Simonei Halep. Australianul Darren Cahill l-a vrut pe Sven Groeneveld


S-a spus că aducerea lui Thierry Van Cleemput în staff-ul Simonei Halep, chiar și cu statut provizoriu, are legătură directă cu Darren Cahill, australianul de care liderul WTA s-a despărțit la finalul anului, dar care i-a fost sfătuitor din umbră, la Melbourne. Cahill este omul de care Halep ascultă orbește.

Din lipsă de informații de la fața locului, pe durata Australian Open, inițial s-a speculat că Darren Cahill a fost acela care ar fi avut opțiunea Van Cleemput, pentru cariera Simonei Halep.

Adevărul este că Darren l-a vrut încă de la început pe Sven Groeneveld, după cum a scris și Libertatea.

Olandezul, fost tehnician al rusoaicei Maria Sharapova, i-a fost partener lui Cahill în programul „Adidas”, ocazie cu care cei doi au devenit prieteni la cataramă. Numai că Groeneveld a fost cel care a refuzat „proiectul Halep”!

A fost momentul în care Cahill l-a ofertat pe Van Cleemput, imediat ce a aflat că a fost concediat de David Goffin, căruia nu i-a convenit jocul dublu făcut de antrenor (antrena și la centrul federal de la Mons, fiind detașat de federația belgiană, ca să-l poată pregăti pe fostul număr 7 ATP, iar acum are pe masă și oferta de a fi antrenor coordonator al FBT).

Van Cleemput, omul lui Henin
„Filiera belgiană” îi aparține exclusiv managerului Virginiei Ruzici, un personaj intrat în plan secund, după ce s-a speculat că postul de consilier în cariera Simonei îi va reveni, la recomandarea lui Ion Țiriac, germanului Boris Becker, confruntat cu mari probleme financiare și dornică să iasă din criză prin asocierea cu un nume mare din tenisul actual.

Virginia Ruzici l-a ales, în 2014, pe un alt belgian, Wim Fissette. Atunci, i-a fost recomandat de marea rivală a lui Justine Henin, Kim Clijsters. Se știe că Simona Halep n-a avut „chimie” cu Fissette, iar despărțirea a fost urâtă: un SMS trimis de româncă. Belgianul reușise s-o ducă pe Halep pe locul 2 WTA și în finala de…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.