Ecuadorianul Richard Carapaz, câștigătorul Turului Italiei 2019, primit ca un erou la Quito


Richard Carapaz, primul ciclist ecuadorian care a reuşit să se impună în Turul Italiei, a avut parte de o primire triumfală, luni Quito, la opt zile după succesul său din Il Giro, informează AFP, citată de Agerpres.Supranumit „Locomotiva”, Carapaz (26 ani) a sosit la bordul unei aeronave care l-a adus din Spania, unde se află sediul echipei sale, Movistar, aducând cu el şi trofeul cucerit după 3.500 km parcurşi pe şoselele italiene.Avionul cu care a călătorit a trecut pe sub un arc de apă format de motopompele pompierilor aeroportului internaţional Mariscal Sucre, din apropierea capitalei ecuadoriene.

Carapaz a urcat apoi, în aplauzele angajaţilor aeroportului, într-un autobuz descoperit, care îl aştepta pe pistă şi care s-a îndreptat către o gară rutieră unde a fost întâmpinat de simpatizanţii săi, care fluturau drapele naţionale şi scandau: „Da, este posibil!”. Pe parcursul drumului, autobuzul a fost însoţit de câteva zeci de ciclişti amatori, în timp ce oamenii aflaţi pe marginea şoselei îl aplaudau pe campion.

En las afueras del Aeropuerto Mariscal Sucre de Quito esperan a Richard Carapaz pic.twitter.com/yRUlJD88gX— Alex Puruncajas (@Sensei1000) June 10, 2019

Richard Carapaz, clasat pe locul al patrulea la ediţia 2018 a Turului Italiei, a câştigat anul acesta două etape (Frascanti şi Courmayeur), intrând în posesia tricoului roz după etapa a 14-a. El l-a păstrat până la Verona, oraşul care a găzduit ultima etapă a cursei.Căţărătorul ecuadorian de la Movistar este al doilea ciclist sud-american care câştigă Turul Italiei, după columbianul Nairo Quintana, învingător în ediţia din 2014.

En las afueras del Aeropuerto Mariscal Sucre de Quito esperan a Richard Carapaz pic.twitter.com/yRUlJD88gX— Alex Puruncajas (@Sensei1000) June 10, 2019

Richard Carapaz, clasat pe locul al patrulea la ediţia 2018 a Turului Italiei, a câştigat anul acesta două etape…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.