Echipa națională de nevăzători va fi prezentă la finala Cupei României. Un comentator le va descrie tricolorilor fazele


Sâmbătă, la Ploiești, pe stadionul “Ilie Oană”, se va disputa ultimul act al Cupei României, ediția 2018/2019, meciul dintre AFC Astra și FC Viitorul. La partidă va fi prezentă și echipa națională a României de nevăzători, calificată la Campionatul European ce se va disputa anul acesta, în luna septembrie.

Tricolorii vor fi prezentați publicului ploieștean și apoi vor trăi din tribune pasiunea meciului cu ajutorul unui comentator care le va descrie detaliat fazele de pe terenul de joc, informează siteul frf.ro.

Echipa națională de nevăzători s-a calificat la turneul final în luna martie, când a câștigat fără înfrângere turneul de calificare ce s-a desfășurat pe terenul special de la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. Tricolorii s-au impus în fața Belarusului (3-0) și a Georgiei (2-1), remizând cu Grecia în ultima partidă (1-1). Euro 2019 pentru nevăzători se va desfășura în Italia, în luna septembrie.

Echipa naţională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociaţia Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susţinerea organizării acestei selecţionate naţionale, asociaţia a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Naţional Paralimpic Român şi a Federaţiei Române de Fotbal, structuri ce au finanţat primele acţiuni interne şi internaţionale. De altfel, Federația Română de Fotbal recunoaște și sprijină reprezentantiva tricolorilor nevăzători, în anul 2018 inaugurând, la Buftea, primul teren de fotbal pentru nevăzători din ţară.

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilități de vedere, iar mingea folosită este una specială.

Dezvoltarea în România a fotbalului pentru nevăzători a fost posibilă şi graţie unui program pe care Internaţional Blind Sport Assotiation – IBSA l-a avut în…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.