Echipa lui Fernando Alonso a câștigat cursa de 24 de ore de la Daytona


Pilotul spaniol Fernando Alonso a câştigat duminică, la volanul maşinii Cadillac cu numărul 10 a echipei Wayne Taylor Racing, ediţia 2019 a Cursei de 24 ore de la Daytona (Statele Unite), perturbată de puternice averse de ploaie, informează AFP.

Alonso a fost declarat învingător la paddock, după ce oficialii au decis, cu zece minute înainte de ora prevăzută iniţial pentru finalul cursei, să o oprească definitiv, după ce o suspendaseră iniţial mai mult de o oră şi jumătate.

Dublul campion mondial de Formula 1 şi coechipierii săi, americanul Jordan Taylor, japonezul Kamui Kobayashi şi olandezul Renger van der Zande, au devansat un alt Cadillac al echipei lor, cel cu numărul 37, şi o Acura cu numărul 7 a echipei Penske.

Cursa a fost suspendată în două rânduri, prima oară la începutul dimineţii, timp de 90 de minute, iar a doua oară în jurul prânzului, cu mai puţin de două ore înainte de final.

Precipitaţiile care au început să cadă duminică dimineaţă au făcut ca pista să devină foarte alunecoasă, cu bălţi uriaşe apărute în unele curbe, în special în virajul numărul 1.

Vizibilitatea a fost de asemenea redusă, provocând numeroase ieşiri de pe pistă pentru piloţii deranjaţi de apa pulverizată de roţile maşinilor aflate înaintea lor.

Drapelul galben, care semnalează suspendarea provizorie a cursei, a fluturat în 16 ocazii, pentru a permite comisarilor cursei să evacueze maşinile accidentate sau aflate pe pistă.

În ciuda tuturor peripeţiilor, Fernando Alonso (37 ani) şi a atins obiectivul, adăugându-şi în palmares cea mai prestigioasă manşă a Campionatului american de anduranţă, la un an după ce şi-a făcut debutul în acest format de competiţie.

După ediţia 2018, în care s-a clasat pe locul al 13-lea la categoria prototipuri (38 la general), la volanul unui bolid Ligier-Gibson LMP2, Alonso a câştigat Cursa de 6 ore de la Spa precum şi pe cea de 24 de ore de…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.