Echipa anului 2016 în viziunea lui Andrei Grecu

uefa-toty-2015-f0c6299d4c6811527dbf2d2093a83dfe

Așa cum se întâmplă de câțiva ani, UEFA include pe propriul site opțiunea ce le permite fanilor din întreaga lume, să își aleagă cel mai bun prim 11 din anul calendaristic ce se apropie de final.Voi ramifica în două acest articol, povestind în primă fază de ce am ales acest 3-4-3 și jucătorii din el dar și motivele pentru care unele nume nu se regăsesc aici.

- Advertisement -

Să purcedem așadar.

 

Gianluigi Buffon – Portarul italian este prima mea opțiune deoarece Neuer nu se regăsește pe lista celor de la UEFA pentru acest post, în acest an (șocant), dar asta nu justifică în totalitate de ce am optat pentru „Gigi”, despre care opinez că demonstrează a fi în cea mai bună dispoziție a carierei.

Leonardo Bonucci – Poate cel mai bun fundaș central din lume în acest moment, italianul ilustrează o serie de calități excepționale pentru acest post, iar responsabilitatea și siguranța pe care le-au dobândit Juventus și Squadra Azzura, condusă de Antonio Conte la Euro 2016, îl găsesc „vinovat” pe numărul 19 al campioanei din Serie A.

Diego Godin – Ireală pare uneori calitatea acestuia de a controla o defensivă atât de ermetică, cum aș defini trupa lui Simeone, iar continuitatea succesului formației de pe „Calderon” îl găsește pe căpitanul uruguayan în prima linie.

Pepe – Nu mă ascund să afirm despre fundașul portughez că este fruntaș printre jucătorii pe care îi detest cel mai mult, dar cu toate acestea, pot fi obiectiv în ceea ce privește rolul său decisiv în cucerirea trofeelor Uefa Champions League și Campionatul European. De departe, principalul artizan al controversatului titlu european cucerit de Portugalia în vară, Pepe a dobândit multă maturitate în anul 2016 chiar dacă anumite gesturi încă le păstrează, din reflex.

Yannick Ferreira Carrasco – Mijlocașul belgian a explodat în acest an, acaparând atenția ofensivă a celor de la Atletico Madrid, iar rolul său de la națională, după plecarea lui Wilmots, este fundamental, alături de Kevin de Bruyne și Hazard.

Luka Modric – Acompaniat de Pepe și Bale, acesta controlează jocul Realului, iar rolul său este provindețial în tot ce dezvoltă clubul spaniol pe fază ofensivă, ingeniozitatea și sclipirea de geniu ale croatului nu aveau cum să nu-l includă în acest top.

Andres Iniesta – Genialul mijlocaș spaniol este capabil de orice cu mingea la picior, iar partitura sa este fundamentală în 2016 pentru eventul Barcelonei, de asemenea versatilitatea pe care o poate dezvolta pe parcursul unei partide, îl includ, fără echivoc pe cel mai bun număr 8 din lume, în această echipă.

Kevin de Bruyne –  Excepțional sub îndrumarea lui Pep, acesta a căpătat un rol monumental în ceea ce înseamnă Manchester City, iar viziunea și controlul balonului mă fac să nu-l ocolesc în alcătuirea acestui prim 11.

Lionel Messi – Cel mai bun jucător al planetei, a impus în 2016, una din cele mai bune versiuni personale din carieră, acesta depășind toate limitele: unul din cei mai buni executanți de lovituri libere, cel mai bun număr 10 prin precizia paselor decisive și controlul ireproșabil al mingii, rolul de „one man show” l-au găsit drept „guilty” în prea multe momente în 2016, iar tehnicitatea, pasele filtrante unice și cursele ireale nu aveau cum să mă facă să nu-l includ, pe cel mai bun fotbalist din istorie, în acest top, chiar dacă, vor fi suficiente voci care vor țipa că eventul cu Barcelona e un eșec în 2016… (spuneți-le asta celor de la Real Madrid, care au un singur titlu în ultimii 7 ani și de event nu am răutatea necesară să aduc vorba în cazul lor așa cum nici titlurile cu Bayern aparent nu sunt greu de cucerit, ar spune unii..ei bine, Ancelotti nu e de acord cu voi și nici Leipzig).

Luis Suarez – În ceea ce-l privește pe uruguayan voi fi prompt: cel mai bun număr 9 din lume, fără nici cea mai mică urmă de îndoială, este la al 5-lea sezon consecutiv în care evoluțiile sale sunt pe un făgaș ascendent.

Antoine Griezmann – Progresul extraordinar pe care îl cunoaște francezul este uimitor, iar prezența în ambele finale importante din 2016, Euro și Champions League, deși pierdute, îl recomandă pentru a le lua fața altor fotbaliști pentru această poziție dintr-un motiv foarte simplu: a fost instrumental în parcursul Franței și al celor de la Atletico până în ultimul act.

 

uefa-toty-2015-f0c6299d4c6811527dbf2d2093a83dfe

De ce nu.. 

…Cristiano – pentru că în 2016 a fost constant în evoluții. Din slab în submediocru, acestea au fost cele două stagii ale jocului său, iar rolul în cele două trofee cucerite de echipele sale se învârte doar în jurul numelui și cam atât.

…Bale – aici e relativ simplu. Pe poziția lui Messi nu are cum să calce, iar în alegerea dintre Griezmann și galez, l-am ales pe primul din considerente subiective. Ambii îmi plac în egală măsură dar francezul are un mic plus față de jucătorul lui Real despre care continui să cred că ar fi mult mai potrivit în Premier League.

…Lewandowski – deoarece am ales să joc un un singur număr 9 și Suarez este mai bun decât actualul Lewandowski, despre care gândesc că în ultimul sezon la Borussia Dortmund era cel mai bun atacant din lume dar transferul la Bayern, a fost cumva un regres pentru rolul calităților sale.

…Mahrez și Payet – simplu, deși îmi plac foarte mult, au dezamăgit în acest debut de sezon de Premier League cu Leicester și West Ham.

…Kross – nu l-aș vedea luându-i fața lui Modric deși neamțul are un rol foarte bine imprimat la Real Madrid.

 

Citeste si
1 Comentariu
  1. anonim says

    sunt multi care merita sa intre in echipa anului

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.