Dumitru Dragomir sudiază istoria antică, imediat ”după ce l-au ”mierlit” boierii pe Burebista”


Pentru Dumitru Dragomir, 72 de ani, marea provocare a anului 2019 o reprezintă finalizarea romanului “Aurul lui Decebal”. Un volum de “ficțiune-acțiune” a cărui intrigă are loc în urmă cu peste 2.000 de ani.

Mai precis, acțiunea începe din anul 44 î.Hr., când marele rege al dacilor, Burebista, a fost ucis în urma unei revolte inițiate de câțiva complotiști de rang înalt.

“Am de muncă nu glumă la cartea asta. Acțiunea se petrece acum două mii de ani, după ce l-au «mierlit» boierii (n.r. – pileații, în acea perioadă) pe Burebista (n.r. – anul 44 î.Hr.)”, a dezvăluit, pentru Libertatea, Dumitru Dragomir.

Fostul președinte al Ligii Profesionsite de Fotbal (1996-2013) a continuat: “Apoi, încet-încet, ajung cu povestirea pe timpul domniei lui Decebal (n.r. – 87-106). E o carte de ficțiune-acțiune, dar am avut nevoie și de date istorice. M-am consultat cu specialiști în domeniu pentru a fi cât mai aproape de adevărul istoric”.

Însă, cu toate că lucrează la acest volum de anul trecut, cartea bate pasul pe loc. Motivele? Mitică fost la Ligă a fost prins cu alte activități și a fost părăsit de inspirație.
Dumitru Dragomir sudiază istoria antică, dar e toată ziua pe șantier!
“Băi, nene, m-am cam blocat cu cartea asta. Pe moment, sunt în criză de inspirație. În plus, mă ocup și cu construcțiile, sunt toată ziua pe șantier. E greu, dar nu renunț la carte”, a precizat pentru Libertatea fostul om de fotbal.

Acesta a conchis, optimist: “Nu mă las până nu dau gata «Aurul lui Decebal». Merge mai greu acum, însă sunt pe drumul cel bun. Cartea e gata în proporție de 70 la sută, așa că sper ca anul acesta să fie bună pentru tipar”.

În paralel cu “Aurul lui Decebal”, Dumitru Dragomir lucrează și la finalizarea volumului doi al cărții “Meciurile vieții mele”. Prima parte a apărut în anul 2016.

Român condamnat la 10 ani de închisoare…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.