De Gigi Becali toată lumea e sătulă. Dar știți povestea lui „Gigi” Beccali?

Patronul de la FCSB poartă numele unui campion olimpic. Gigi Becali este, probabil, personajul cu cea mai mare expunere mediatică de după Revoluție. Cu zeci de ani înainte, Luigi Beccali era aproape zilnic pe prima pagină a ziarelor.

Puse cap la cap, nici orele acaparate de Nicolae Ceaușescu din programul și așa foarte restrâns al TVR dinainte de Revoluție n-au cum să rivalizeze cu timpul petrecut de patronul „roș-albaștrilor” la televizor. După fiecare partidă a echipei sale, urmează „meciul” patronului.

De multe ori, „analiza” șefului durează cel puțin 45 de minute, cam cât o repriză. Nimeni nu scapă de criticile șefului. Antrenorii, jucătorii, toată lumea din anturajul clubului știe că partida nu se termină decât după ce-și termină șeful obișnuitele sale intervenții.

Gigi Becali nu poate îmbânzi „coțofana”, dar se dă specialist în fotbal

Dar Gigi Becali este un obișnuit al televiziunilor. Politica o are la degetul mic, economia nu-i este deloc străină, despre religie nici nu mai încape discuție, plus că este „expert” și-n relațiile umane. Nu există subiect la care Gigi să n-aibă o părere dacă este abordat de vreo televiziune.

A renunțat la ciclism pentru atletism

Gigi Becali nu este primul purtător al numelui cu această rezonanță care a fost, la vremea lui, un personaj foarte cunoscut. Un alt „Gigi” Beccali a avut legături cu sportul. Legături adevărate, fiindcă a fost un sportiv de excepție. Luigi Beccali s-a născut pe 19 noiembrie 1907, la Milano.

Gigi Becali și Luigi Beccali

Probabil și lui i s-a spus „Gigi”, fiindcă așa îi alintă italienii pe toți cei care poartă numele Luigi. A fost, așa cum era obiceiul în acele vremuri, un polisportiv. A practicat mai multe sporturi. Ca și șeful de la FCSB, și italianul a avut o statură mai degrabă minionă, doar 1,69 metri înălțime. Un antrenor, Dino Nai, l-a convins să renunțe la ciclism și să se specializeze pe atletism.

A…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.