De ce să nu folosești niciodată un scaun normal în timp ce te joci la calculator?

Există zeci, poate chiar sute de articole despre scaunele de gaming. Cele mai multe vorbesc despre prețurile lor care mai de care mai atractive, altele despre caracteristicile datorită cărora vei avea parte de o experiență de joc cu mult îmbunătățită. Dar puține sunt materialele care aduc în discuție subiectul sănătății și importanța scaunelor de gaming pentru o coloană dreaptă, un spate fără dureri și membre sănătoase. Însă, pentru a înțelege mai bine avantajele din punct de vedere medical ale unui scaun de gaming, este important să trecem în revistă efectele negative ale folosirii unui scaun obișnuit timp îndelungat.

 

Cum te afectează statul pe scaun?

 

#1 Îți dă o stare generală proastă

 

În primul rând corpul uman nu este construit astfel încât să poată sta în aceeași poziție pentru mult timp fără suport. Stând în picioare sau chiar așezați pe un scaun normal mai multe ore este infinit mai chinuitor decât dacă am petrece același interval de timp mergând ușor.

 

Lipsa de mișcare se resimte imediat la nivelul membrelor și al trunchiului. Menținându-ne corpul în aceeași poziție ajungem să simțim oboseală și chiar amorțeală în diferite părți ale corpului, pierzându-ne energia.

 

#2 Te face să-ți pierzi concentrarea

 

Chiar și la serviciu, când stai la birou, dar mai ales atunci când te joci la calculator, statul pe scaun te face să-ți pierzi concentrarea și motivația. Faptul că cei mai mulți oameni dau randament maxim doar în timpul dimineții se datorează și faptului că acelea sunt de fapt singurele ore în care sunt cu adevărat odihniți. După câteva ceasuri de muncă, oboseala începe să se adune și se instalează epuizarea.

 

#3 Îți afectează fluxul sanguin

 

Știai că statul pe scaun împiedică circulația normală a sângelui determinând amorțeală în membre și dureri de umeri și de spate? Iar asta nu e tot!

 

Mai ales în calitate de gamer, meserie în care îți petreci aproape tot timpul șezând pe scaun, statul șos poate cauza probleme grave de sănătate, inclusiv pierderea virilității.

 

#4 Duce la atrofierea mușchilor

 

Ai fi tentat să crezi că lipsa de suport pe care ar trebui să ți-o ofere un scaun îți determină corpul să stea încordat, contribuind astfel la creșterea volumului masei musculare. Dar în realitate, efectul este cel contrar.

 

Stând așezat mult timp pe scaune care nu îți mențin spatele drept, mușchii coastelor și ai gâtului ți se atrofiază.

 

#5 Determină instalarea bolilor cardiace

 

Studiile arată că șoferii de cursă lungă, persoanele care lucrează la birou și bineînțeles, gamerii, sunt mult mai dispuși la riscul bolilor de inimă în comparație cu persoane care au o alimentație similară, dar nu petrec atât de mult timp așezate.

 

#6 Face ca tot antrenamentul tău fizic să nu conteze

 

Este foarte greu să contrabalansezi prin exerciții fizice efectele negative ale șezutului pe un scaun care nu-ți ține coloana dreaptă. Chiar și atrenându-te după un program strict, cel puțin șapte ore pe zi, nu poți anula acțiunea a șapte ore de stat pe scaun.

 

#7 Crește riscul apariției varicelor

 

Varicele sunt cheaguri de sânge care se formează la nivelul membrelor inferioare. Acestea sunt în general determinate de un supraefort sau de șederea îndelungată pe un scaun care împiedică circulația normală a sângelui. Iar în afară de aspectul inestetic, cea mai mare problemă pe care o reprezintă varicele este creșterea riscului de infarct.

 

Ce se întâmplă când folosești un scaun de gaming?

 

În funcție de modelul lor, scaunele de gaming îți oferă un suport sporit pentru gât, cap, coloană vertebrală și membre. Ele sunt proiectate în așa fel încât să-ți țină coloana într-o poziție sănătoasă, de forma unui S ușor curbat, fără a-ți împinge în față gâtul și umerii.

 

De asemenea, datorită suportului pentru brațe, nu numai că mișcările tale vor avea o precizie mai mare în momentul jocului, dar circulația sângelui nu va fi nici ea îngreunată.

 

Pentru eliminarea riscului de apariție a varicelor, unele scaune de gaming oferă un suport special și pentru picioare astfel încât acestea să stea confortabil pe toată durata jocului. Astfel de scaune sunt ideale și pentru vindecarea sindromului de picior neliniștit. Datorită suportului fix, nu vei mai simți nevoia să-ți miști obsesiv membrele inferioare și te vei putea concentra mai bine.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.