Cum poți face rost de bani până la salariu?

Toți traversăm perioade mai dificile, în care nu ne descurcăm cu banii, de la o lună la alta. Probleme de sănătate, reparații la casă sau la mașină, facturi restante ori chiar nevoia de a achita rapid banii pentru vacanța de vară, sunt doar câteva dintre motivele care pot duce la un impas financiar. Lipsa resurselor ne poate da planurile peste cap, mai ales atunci când apar lucruri neprevăzute. Dacă nu ai un fond de urgență, descoperă câteva modalități prin care poți face rost de bani până la următorul salariu.

 

Apelează la familie sau prieteni

Este una dintre soluțiile ajutătoare la care poți apela atunci când resursele proprii sunt insuficiente și mai ai câteva zile până încasezi salariul. Însă, ține cont că nu vei putea solicita de la cei apropiați o sumă prea mare și că trebuie să-i înapoiezi, cât mai repede, ca să nu creezi probleme. Cel mai bine ar fi ca tu și persoana care îți împrumută banii să stabiliți, de comun acord, o dată exactă pentru restituirea datoriei.

 

Amanetează-ți telefonul

Dacă vrei să obții banii cât mai repede, cel mai simplu este să duci un telefon la amanet. În prezent, majoritatea oamenilor deține un smartphone, care poate fi soluția rapidă, în caz de impas financiar. Procesul de amanetare este unul simplu, transparent, bazat pe o evaluare corectă și condiții avantajoase. Telefonul se lasă în centru ca garanție, după încheierea unui contract, pentru o perioadă de timp stabilită de comun acord. La primirea salariului, returnezi suma împrumutată și comisionul minim datorat, și ți-ai recuperat telefonul.

 

Contractează un împrumut pe termen scurt

Un credit reprezintă o variantă ajutătoare, însă nu ai garanția că banii pot fi primiți pe loc, la fel ca în cazul unui amanet de telefoane. În plus, trebuie să faci dovada obținerii unui venit lunar, să depui la bancă niște documente și să fii eligibil pentru a contracta un credit. Întregul proces s-ar putea să fie prea lung, așa că, dacă vrei să intri în posesia banilor până la salariu, îndreaptă-ți atenția către instituțiile financiare nebancare. Acestea nu au condiții riguroase pentru acordarea unui împrumut, așa cum se întâmplă în unele bănci.

 

Solicită un avans din salariu

Dacă ai epuizat alte variante, vorbește cu șeful tău ca să obții un avans din salariu. Te poți folosi de bani pentru a rezolva problemele urgente, însă, fii atent și la cheltuielile tale ulterioare, deoarece leafa pe care o vei încasai va fi mai mică. Mai mult, o astfel de cerință s-ar putea să nu fie văzută cu ochi buni de companie, așa că, dacă optezi pentru o asemenea practică, asigură-te că nu-ți faci un obicei din asta.

 

Găsește-ți un job ca freelancer

O colaborare suplimentară s-ar putea să-ți ducă banii de care ai nevoie, dar e necesar să găsești un job pentru care să fii remunerat foarte repede. Verifică platformele online ce pun la dispoziție joburi remote și încearcă să obții bani chiar din confortul casei tale..

 

Atunci când ai nevoie de o sumă de bani până la salariu, ia în considerare recomandările de mai sus și vei reuși să-ți îndrepți situația financiară. Ai la dispoziție diferite variante, așa că nu ar trebui să te îngrijorezi prea mult, ci doar să fii creativ când vine vorba de obținerea unui venit suplimentar.

 

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.