Cum îți alegi echipamentul de tenis?

Din ce în ce mai multă lume joacă tenis, ca modalitate de relaxare în weekend. Faci parte din aceeași categorie? În acest caz, instructorul este alături de tine, ca să înveți cele mai bune mișcări, dar, trebuie să te antrenezi din greu și să depui efort, pentru a te perfecționa.

Pe lângă alegerea unei rachete bune, vei avea nevoie și de un echipament corespunzător, care să te ajute la antrenament. Află cum trebuie să arate echipamentul de tenis, chiar dacă joci la nivel de amatori, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

Cum alegi hainele potrivite pentru tenis?

Echipamentul joacă un rol esențial în tenis, pentru că îți permite să te miști în voie și să previi supraîncălzirea corpului. Astfel, este indicat să lași deoparte tricourile din bumbac, dacă nu vrei să transpiri. Acestea nu vor face altceva decât să se lipsească de corp atunci când transpiri și să te incomodeze.

Din fericire, găsești articole realizate din materiale care nu lasă corpul să se supraîncălzească, în magazinele de profil. În cazul bărbaților, se recomandă șorturile practice și comode, cu buzunare adânci în care să țină mingiile de rezervă.

Pentru femei, există o gamă variată de echipamente, pornind de la șorturi, tricouri, maiouri sau rochițe confortabile, ideale pentru antrenament. Confortul primează și de această dată, întrucât piesele vestimentare create pentru tenis oferă libertate de mișcare și ajută orice femeie să arate bine.

Care este încălțămintea ideală pentru tenis?

Tenisul este un sport care presupune multă mișcare, de aceea, vei avea nevoie de pantofi de calitate. Dacă vrei să ai un meci reușit și joci pe zgură, cumpără-ți pantofi cu talpă mai dură. Pentru un teren sintetic, se potrivesc, la fel de bine, și pantofii sport cu o talpă mai subțire. Dincolo de talpa rezistentă și flexibilă, încălțămintea pentru tenis trebuie să fie comodă și să asigure ventilația picioarelor, că să nu aluneci când alergi după minge.

De ce accesorii ai nevoie când joci tenis?

Accesoriile pentru tenis te pot ajuta să câștigi un meci. Dacă transpiri în exces sau soarele este prea puternic, vei avea nevoie de șepci pentru femei, utile în momentul în care servești și nu numai.

La fel de folositoare sunt și benzile care împiedică transpirația, care se aplică pe cap și la încheieturile mâinilor. Toate acestea te ajută la antrenamentele de tenis și, de ce nu, să te bucuri de ore excelente.

Ține cont de sugestiile noastre și cumpără echipamentul corespunzător pentru tenis! De la alegerea corectă a hainelor, confecționate din materiale sintetice, până la încălțăminte sport comodă și flexibilă, toate te vor ajuta să duci la bun sfârșit antrenamentele. Importante sunt și accesoriile, în special șepcile, folositoare în momentul în care razele soarelui devin deranjante.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.