Cum a reacționat mama lui Ilie Dumitrescu, după ce oamenii i-au scandat numele fiului ei la finalul meciului cu Argentina de la CM 1994: „De-acum pot să mor!”

Ilie Dumitrescu reconstituie câteva momente emoționante trăite la Mondialul american, unde fostul internațional a făcut un meci memorabil contra „pumelor” în optimile de finală, în urmă cu un sfert de veac.

La 25 de ani de la momentul său de triumf, meciul România – Argentina 3-2 de la CM 1994, în care a strălucit cu două goluri și un assist pentru Hagi, Ilie Dumitrescu povestește câteva episoade emoționante trăite pe durata turneului american. Toate legate de familie.

„Am purtat busuioc sfințit la jambiere”

Își amintește mai întâi cum a trecut peste prima parte a Mondialului, când primele meciuri, cu Columbia, Elveția și SUA, i-au adus evoluții șterse și critici majore:

”Vorbeam zi de zi cu mama la telefon. Era singura persoană care putea să mă liniștească. Îmi zicea că trebuie să înfrunt și momente mai grele, dar voi fi fericit până la urmă. Tata se ocupa cu fotbalul, în timp ce mama pe partea de suflet. Era și foarte credincioasă, îmi spunea că Dumnezeu mă pune la încercare și prin asta. Pentru ea, eram cel mai bun, nu exista altcineva. Și mă încuraja”.

În SUA, Ilie a fost coleg de cameră cu Belodedici, care mărturisea într-un recent interviu că Dumitrescu obișnuia seara să bea apă sfințită în speranța că divinitatea îl va ajuta la partide. Fostul internațional nuanțează însă: „Am rămas cu un obicei după calificarea la Mondiale, să-mi pun busuioc sfințit la jambiere. Mi-l aducea mama de la biserică”.

„Vorbeam amândoi cu lacrimi în ochi”

Iar prestația galactică a lui Ilie cu Argentina a declanșat imensa fericire și în familia Dumitrescu. ”Am vorbit amândoi cu lacrimi în ochi. Mă întreba ce să facă, fiindcă era toată lumea în fața casei. Oamenii scoseseră televizoarele afară și așa urmăriseră partida. Îți dai seama ce a fost acolo! Voia să le dea de mâncare tuturor. ”.

Și a urmat participarea la bucuria…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.