CSM București – Dinamo Moscova, în Liga Campionilor la volei feminin (joi, 19.30). Cea mai titrată echipă din voleiul european, în România

Echipa feminină de volei CSM București va da piept joi seară, de la ora 19.30, la Sala Polivalentă din Capitală, cu Dinamo Moscova, într-o partidă contând pentru etapa a doua a Grupei E a CEV Champions League.

În urmă cu o lună, CSM debuta cu dreptul în cea mai importantă competiție intercluburi din voleiul mondial după ce trecea, în deplasare, scor 3-1, de KPS Chemik Police, campioana Poloniei în ultimii cinci ani. În aceeași etapă, Dinamo Moscova pierdea pe teren propriu în fața formației Fenerbahçe Istanbul, scor 1-3.

Genă de campioană

Câștigătoare în vară în premieră a titlului național, CSM București rămâne singura echipă feminină din voleiul românesc ce are în palmares un titlu european, CEV Women’s Challenge Cup în 2016.

Pentru noul sezon, CSM București a reușit să transfere câteva nume grele printre care Adina Salaoru, căpitanul naționalei României, Maret Balkestein-Grothues, căpitanul naționalei Olandei, Nadiia Kodola, căpitanul naționalei Ucrainei, precum și două jucătoare de bază din prima reprezentativă a Japoniei, Kanami Tashiro și Kotoe Inoue.

În lotul CSM-ului se află pentru acest sezon și una dintre cele mai mari speranțe ale voleiului românesc. În vârstă de doar 15 ani, Francesca Ioana Alupei a debutat în Liga Campionilor în meciul de la Koszalin cu KPS Chemik Police. Francesca e fata Angelei Tamaș-Alupei, dublă campioană olimpică la canotaj, și a lui Dorin Alupei, dublu campion mondial la canotaj.

Pe banca tigroaicelor a rămas același Ferhat Akbaş. La doar 32 de ani, turcul e unul dintre cei mai respectați tehnicieni din voleiul mondial.   

Aproape un secol de istorie

Adversara de joi a campioanei României e Dinamo Moscova, cea mai titrată echipă din voleiul feminin european și reprezentanta unei școli unice în voleiul mondial. Aproape un secol de istorie, o revenire miraculoasă, precum cea a Păsării Phoenix, și un palmares impresionant, greu de egalat,…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.