Cristina Neagu vrea mai mulți bani de la CSM București. Reacția clubului și o comparație cu cazul lui Mikkel Hansen, cel mai bine plătit handbalist din lume


Aflată în plină perioadă de recuperare după accidentarea suferită în decembrie, la Campionatul European din Franța, Cristina Neagu a primit o veste bună joi, când Federația Internațională de Handbal a nominalizat-o printre candidatele la premiul acordat celei mai bune handbaliste din lume în 2018, distincție pe care a mai obținut-o în 2010, 2015 și 2016.

Până la anunțarea câștigătoarei (ultima zi de vot este 15 martie), jucătoarea în vârstă de 30 de ani așteaptă o altă veste bună de la conducerea lui CSM București, căreia i-a solicitat, potrivit cotidianului Gazeta Sporturilor, o creștere salarială de la 22.000 de euro la 30.000 de euro.

Cererea Cristinei Neagu nu pare exagerată, ținând cont de valoarea ei și de banii care se plătesc în handbalul de vârf. Danezul Mikkel Hansen, de exemplu, interul stânga al lui PSG și proaspăt campion mondial, câștigă lunar 80.000 de euro, fiind nu doar cel mai în vogă, ci și cel mai bine plătit practicant al handbalului din întreaga lume.

CSM depinde de banii publici
Între cele două cazuri există și o asemănare, dar și o diferență semnificative. Neagu este legimitată la cel mai bogat club din handbalul feminin românesc (buget de circa 4 milioane de euro), Hansen joacă pentru cea mai potentă grupare din handbalul masculin francez (buget de circa 17 milioane de euro).

Deosebirea este făcută de ponderea banilor publici în bugetele celor două cluburi. Site-ul francez parisvox.info scria, anul trecut, că Primăria Parisului a alocat o subvenție de 100.000 de euro către PSG Handball, ceea ce înseamnă 0,58% din bugetul clubului cumpărat în 2012 de fondul de investiții Oryx Qatar Sports Investments.

De cealaltă parte, conform proiectului de buget al Primăriei Capitalei pe 2018, CSM București estima un buget total pentru toate secțiile sportive de circa 16 milioane de lei, din care circa 15 milioane de lei urmau să provină din banii…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.