Cristi Balaj își ia rămas bun

Cristian Balaj, arbitrul partidei CFR Cluj-U Cluj, din etapa a VII-a a Ligii I, disputat in Cluj-Napoca, duminica, 15 septembrie 2013. RADU OLTEAN / MEDIAFAX FOTO

Seară de Uefa Champions League cu Barcelona, Bayern sau PSG-Arsenal și eu scriu despre cu totul altceva? Asta înseamnă să citești „Doar Catenaccio.ro”. Fără fontul alt pe un fundal roșu am putut să-mi aplic și eu imaginea din seara aceasta, când voi scrie despre o decizie demnă, respectabilă și dacă tot vorbim de un arbitru, regulamentară. Centralul Cristi Balaj a anunțat că-și agață fluierul deasupra televizorului din sufragerie și va purtă cămăși la meciuri, din decembrie, ocupând funcția de observator.

N-a dorit să implice vorbe mărețe despre viitorul său dar a căutat să se facă lizibil în ceea ce privește modul de a-și continua cariera. Nu a exclus o evenutală candidatură la șefia Federației, așa cum nici titulatura de observator al Ligii 1 nu îl deranjează. A luat decizia calculat, cu un simț al răspunderii și o moralitate pe care le găsim cu greu în actuala procedură a fotbalului autohton.

Arbitrul central Cristian Balaj (S) strange mana cu Lionel Andres Messi, de la FC Barcelona, in timpul meciului amical Dinamo Bucuresti - FC Barcelona, disputat pe stadionul National Arena, in Bucuresti, sambata, 11 august 2012. LAURENTIU MICH / MEDIAFAX FOTO

Nu-mi pot abține instinctul de a-l include pe lista unor centrali cu o doză mare de „așa da!”. Fluierul nu l-a încurcat niciodată, meseria și-a făcut cu simț de răspundere, direct proporțional cu rolul pe care l-a avut pe teren, iar schimbul de generații începe să se facă cu un prim nume mare căzut. Mai are de decis suficiente faze până la Crăciun, iar după aceea își poate canaliza forțele pe tot ce poate manevra la intensitate maximă.

Cu un simț al anticipației foarte bun și cu o forță de decizie importantă, completată de un dialog corect cu actorii din teren au dus la crearea unui arbitru privit cu respect. nu i-a mulțumit pe toți dar i-a convins pe toți că poate să țina-n frâu orice dispută. A simțit din iarba Steaua- Dinamo din multe situații și are puterea să fie liber în glas când declară că în ziua de azi tribunele sunt goale și pentru că derby-ul țării nu este deloc ce a putut fi cândva.

Citeste si
1 Comentariu
  1. Eugen Marola says

    Doar o mica sugestie. Blogul Dvs e o provocare interesanta intr-un spatiu media de sport sufocat de tabloidizare, de mediocritatea comentarilor si de superficialitate intru prezentarea informatiilor, initiativa Dvs e chiar binevenita. In acelasi timp, acest tip de presa a incurajat si un anume cult al autorului de comentarii, devenit indispensabil precum profetii biblici. La fel ca si acestia, e racordat doar la un anume tip de gravitate rau prevestitoare, pe care Fellini ar adora-o. Ceea ce puteti face, pentru descatusarea comunicarii din corsetul sau solipsist, poleit in grandoare provinciala, ar fi o mai mare interactiune cu cititorul. Radu Paraschivescu avusese o initiativa salutara in acest sens, raspunzand tuturor comentariilor. Se inchegase un fel de familie, de club, unii simtind chiar nevoia de a se intalni. Oamenii si-au dat seama ca si ideile lor conteaza pentru cineva. Ar fi o incercare folositoare si pentru Dvs, in poiana lui Iocan, la fel ca in cea a lui Rousseau, oamenii sunt egali si frumosi. asta nu inseamna ca trebuie sa-mi raspundeti mie.
    Apropos, sambata noaptea a fost mare meci de box la Londra: kell Brook vs Ghenadi Golovkin. In presa noastra n-am gasit nici macar un rand! Mare pacat, acest sport are o istorie fascinanta si e, poate, cel mai cinematografic dintre toate.

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.