Costel Gâlcă, prezentat oficial la Vejle BK. Gruparea daneză, primul adversar al Stelei pe traseul glorios din 1986


Vejle Boldklub este pe ultimul loc în prima ligă din Danemarca, cu 19 puncte în 24 de etape. Vejle are numai eșecuri în ultimele trei jocuri de campionat. Costel Gâlcă a fost prezentat pe site-ul oficial al nordicilor. Superligaen are 14 formații, dintre care primele 6 merg în play-off, iar restul – în play-out. 

Vejle BJ este un nume cu rezonanță pentru români. A fost primul adversar al Stelei, în traseul european din 1986, încununat cu câștigarea Cupei Campionilor Europene. A fost 1-1 și 4-0. 

Gălcă îi va avea alături pe Dumitru Uzunea (antrenor secund), cu care a colaborat la FCSB când a luat titlul în 2015, dar și pe Valentin Covaciu (antrenor cu portarii).
Cadou de ziua lui
În vârstă de 47 de ani, pe care o va împlini pe 8 martie, Gâlcă, care a adus ultimul titlu de campioană pentru FCSB, în 2015, la finalul căruia a cucerit, de asemenea, Cupa României şi Cupa Ligii. Cu toate acestea, contractul nu i-a fost prelungit.

După despărţirea de roş-albaştri, le-a mai pregătit pe Espanyol, Al-Taawoun şi Al-Fayha.

Vejle BK are 5 titluri de campioană în Danemarca, ultimul cucerit în 1984. În anul următor, a fost eliminată de Steaua, în primul tur din Cupa Campionilor Europeni, roş-albaştrii câştigând ulterior trofeul.

De asemenea, noua echipă a lui Gâlcă are în palmares 6 Cupe ale Danemarcei.

În Danemarca joacă și atacantul Adrian Petre, ex-UTA. În prezent, Petre, internațional de tineret, este legitimat la Esbjerg fB, locul 4, la 22 de puncte de liderul FC Copenhaga (57 puncte).

Post-ul Costel Gâlcă, prezentat oficial la Vejle BK. Gruparea daneză, primul adversar al Stelei pe traseul glorios din 1986 apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.