Corupție în rândul specialiștilor în pariuri? Așa sună ultimele acuze

În ultima vreme au circulat anumite zvonuri și păreri pe forum-uri și pe rețelele de socializare. O anumite categorie de pariori este de părere că așa-zișii „tipsteri” nu au cele mai bune intenții atunci când oferă pronosticuri, cel puțin nu toți. Această idee poate părea absurdă, însă dacă luăm în calcul anumite dintre argumentele invocate de susținătorii acestor idei, am putea să înțelegem unde bat, de fapt, aceștia. Pentru a clarifica acest aspect vom începe prin a explica cum stau lucrurile în acest domeniu și vom evalua mai multe scenarii.

Ce este un tipster?

Tipsterul este o persoană care oferă pronosticuri sau ponturi la pariuri. Un tipster, analist sau specialist, nu este neapărat un parior profitabil, ci este un om care se ocupă cu furnizarea predicțiilor și eventual a avancronicilor pentru evenimente sportive. Un tipster poate lucra pe cont propriu, poate furniza ponturi pentru un ziar, pentru un site de specialitate sau pentru mai multe publicații. De regulă, tipsterii se specializează pe un singur sport și pe câteva campionate, însă în ultimii ani au început să apară destule excepții de la această regulă. Un tipster poate avea succes pentru o perioadă de timp mai scurtă sau mai lungă, însă un specialist care are rezultate pozitive timp de 3-4 ani nu va avea neapărat o carieră strălucită, întrucât nu este nimic sigur în pariuri sportive.

Care pot fi sursele de venit ale unui tipster?

Tipsterii au posibilitatea de a genera venituri de pe urma activității lor în următoarele moduri:

  • Abonamente/Cu amănuntul – Tipsterii pot vinde ponturi, direct sau prin intermediari, pe diverse platforme autorizate, fie sub formă de pont individual, fie sub formă de abonament (pentru un număr prestabilit de ponturi sau pentru o perioadă de timp).
  • Bannere publicitare – Aici pot intra atât bannere de la casele de pariuri care sunt plasate sub contract de publicitate, pentru care se plătește o sumă fixă lunar sau o sumă stabilită în funcție de numărul vizitatorilor care accesează respectiva pagină.
  • Afiliere – În România, pentru a fi afiliat al caselor de pariuri este nevoie ca site-ul respectiv să dețină licență de clasa II la ONJN. Apoi, cei care trimit jucători către site-urile caselor de pariuri urmează să fie remunerați de pe urma sumelor rulate (la Betting Exchange) sau pierdute (la pariuri în cotă fixă) de către aceștia.
  • Editorial – Unii tipsteri sunt plătiți doar pentru a scrie avancronici și ponturi pentru anumite competiții sau partide (în anumite cazuri fără să conteze efectiv profitabilitatea ponturilor oferite).

Asta nu înseamnă că fiecare tipster are ocazia să câștige vreun leu de pe urma acestei ocupații, însă am prezentat scenariile posibile. Spre exemplu, câțiva dintre cei mai cunoscuți și apreciați tipsteri din România sunt: Tudor Cosma, Marius Huțu, Ionuț Angheluță, Grigore Cartianu, Matei Udrea și Dan Ștefănescu. Avancronicile și predicțiile acestora le puteți răsfoi gratuit accesând acest link: https://pariurix.com/ponturi.

Motive pentru care tipsterii nu merită să se lase corupți

Indiferent de sursele de venit pe care le generează, reputația și valoarea unui tipster este dată de rezultatele sale. Dacă din diverse motive, acesta ar indica greșit pronosticurile, servind anumite interese, până la urmă, cel care va pierde va fi el însuși.

Din acest motiv simplu, este evident că tipsterii se întrec în a avea rezultate cât mai bune, iar acest lucru nu este deloc ușor de realizat. Puțini sunt cei care au trecut testul timpului. Cei care nu au rezultate sunt rapid trecuți pe lista neagră a pariorilor și nu mai sunt luați în seamă.

Așadar, indiferent de categoria din care fac parte, tipsterii au cele mai bune intenții atunci când furnizează ponturi la pariuri sportive online. Totuși, asta nu înseamnă că toți cei care se ocupă cu asta sunt și capabili să obțină rezultate bune pe termen mediu și lung. De aceea, este bine să aveți mare grijă în cine vă încredeți, să fiți atenți la background-ul tipsterilor, al platformelor pe care își publică ponturile și totodată să nu copiați niciodată orbește ponturile altora.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.