Construcția noului stadion Giulești, îngreunată de amplasament și de faptul că nu se poate lucra la demolare pe timpul nopții!


Lucrările de construcţie a noului stadion Giuleşti ”Valentin Stănescu” sunt îngreunate din cauza amplasamentului şi pentru că nu se poate lucra la demolare pe timpul nopţii, aflându-se în proximitatea blocurilor, au declarat, marţi reprezentanţi ai executanţilor.

Capacitatea stadionului Giuleşti va rămâne cea stabilită iniţial, adică 14.000 de locuri.

”În maxim o lună se va elibera şi autorizaţia de construcţie. Pe măsură ce se demolează, se va muta şi instalaţia de nocturnă. Stadionul va avea o capacitate de 14.000 de locuri. În parametrii aceştia era destul de greu să mărim capacitatea stadionului, avem şi clădiri vechi şi extinderea ar fi însemnat întârzieri destul de mari. În jurul datei de 1 mai vom da drumul la lucrările de construcţie propriu zise şi facem tot posibilul să fim la un stadiu similar cu cel de la Steaua. Aici este un pic mai dificil, dar cred că vom putea să recuperăm. Suntem într-o zonă mult mai strânsă, cu clădiri de jur împrejur. Aici nu se poate lucra noaptea, sunt multe blocuri. Aici lucrăm ziua şi noaptea facem transportul, la fel va fi şi la partea de construire. Muncitori nu sunt foarte mulţi, pentru că procesul de demolare nu presupune foarte mulţi, sunt 40-50, însă avem multe utilaje”, au declarat reprezentanţii constructorilor.

Consilierul prim-ministrului, Gheorghe Popescu, a spus la stadionul Giuleşti că s-ar bucura dacă ar exista posibilitatea măririi numărului de locuri: ”Nu am multe amintiri din Giuleşti, pentru că nu am jucat foarte multe meciuri, dar este un stadion legendar, al uneia dintre cele mai iubite echipe din fotbalul românesc, Rapidul, care sper să revină cât mai repede pe prima scenă fotbalistică, alături de toate echipele de tradiţie. Toată lumea spune că nu mai avem spectatori în tribună şi asta e pentru că au dispărut aceste echipe legendare. M-aş bucura să revină U Cluj, m-aş bucura să revină…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.