Constantin Popovici a terminat pe doi în prima etapă a Mondialului de sărituri în apă. A etalat o execuție unică în lume, plonjând de la 27 de metri


Cu o săritură unică la nivel mondial, Constantin Popovici a început sezonul 2019 din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving cu o clasare pe locul secund, după ce s-a luptat în finală cu Gary Hunt, campionul en-titre, și Jonathan Paredes, campionul din 2017.

Sezonul 2019 din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving a început într-o locație fabuloasă pe insula Palawan, în Filipine. Constantin Popovici, unul dintre cei 10 high diveri din lume care participă la toate cele 7 etape ale sezonului, a încheiat pe locul 2, după un duel cu campionii Garry Hunt și Jonathan Paredes în finală.

Cu trei evoluții foarte bune la etapele din 2018 și un rezultat excelent la Cupa Mondială din Abu Dhabi, Constantin Popovici este primul român care va face un sezon complet în cea mai spectaculoasă competiție de high diving. Și a demonstrat încă de la prima etapă că-și merită locul printre cei mai buni 10 săritori de high diving din lume.
“Este pentru prima oară când am sărit efectiv de pe stânci de la înălțimea de 27 de metri și este cu siguranță cel mai frumos loc în care am sărit până acum”, a spus Constantin Popovici. 
După primele trei sărituri, Constantin Popovici a adunat 269 de puncte și se afla pe locul 5 în ierarhia generală, fiind implicat într-o luptă strânsă cu Garry Hunt, campionul de anul trecut și săritorul care a reușit să câștige Trofeul King Kahekili de 7 ori în total, și Jonathan Paredes, campionul mondial din 2017.

Pentru finală, Constantin Popovici a ales o săritură unică în lume cu un grad de dificultate foarte mare, de 5,22 (salt din mâini, 3.5 somersaults, 2 twists, pike). Sub presiune, Constantin Popovici a avut o săritură excelentă, cu o intrare bună în apă, care i-a adus 140,40 de puncte.

Cele 409,40 puncte au fost suficiente să câștige duelul cu mexicanul  Jonathan Paredes, liderul clasamentului după primele trei sărituri, și astfel Constantin Popovici…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.