Cine este Kriszta Incze. Sportiva care a cucerit medalia de argint pentru România la CE de lupte 2019 a fost crescută de unchiul și de mătușa ei


Sportiva română Kriszta Incze, 22 de ani, legitimată la CSM Sf. Gheorghe, a câştigat, vineri, medalia de argint la categoria 65 de kilograme în cadrul Campionatelor Europene de lupte 2019, care se desfăşoară la Sala Polivalentă din Bucureşti. 

Născută la Sfântu Gheorghe pe 15 mai 1996, Kriszta Incze a fost crescută de unchiul și de mătușa ei – despre care vorbește ca despre ”tata” și ”mama”. Covăseanca a început să practice luptele de la 7 ani, pe când era în clasa I la școala de artă, la pian. A ajuns la Clubul Sportiv Școlar Sf. Gheorghe, cu o prietenă, care făcea lupte.

Incze Kriszta, aflată la prima medalie europeană la senioare, a povestit în 2016, pentru cosvasnamedia.ro, cum a urcat treptele spre marea performanță.
Face lupte de la 7 ani
”Am fost o dată la sală și mi-a plăcut, prima dată ca joacă, a fost OK. Apoi mereu ziceam: ”Mami, pot să ies și eu în fața blocului” – știam deja ceasul, mă uitam la cât trebuie să merg, și mergeam la antrenament”. Ceea ce nu știa micuța Kriszta era că antrenorul, Hatos Péter, era prieten cu tatăl său adoptiv.

Mama ei adoptivă nu a fost foarte încântată la început. ”Ea nu voia să fac sport neapărat, se baza mai mult pe pian, că e mai feminin. Deja clasa V-a am început-o la gară, la Liceul Teoretic ”Ady Endre”, m-am lăsat de pian și am continuat sportul. Mama era foarte supărată că am lăsat pianul, dar am reușit mai multe rezultate în perioadă aceea. Mama e mândră, niciodată nu a zis că nu e, doar că e îngrijorată, e destul de periculos. Prima dată am venit acasă cu mână ruptă pe la 10-11 ani” (râde)”, a povestit Kriszta Incze, pregătită de antrenorul Matefi Arpad.
Campioană europeană de tineret în 2016
Kriszta a urcat pe podium de peste 10 ori la mari competiții naționale, având în palmares, printre altele, 3 medalii de aur la juniori, precum și două medalii de argint și o…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.