Cine este Corneliu Papură, noul antrenor al Craiovei. Acuzat că juca la pariuri. ”Știința” l-a trimis la Cupa Mondială din 1994


Corneliu Papură, 45 de ani, este alesul oltenilor pentru funcția de antrenor principal la CSU Craiova. Fostul internațional îl înlocuiește pe italianul Devis Mangia.

În 2005, Papură devenise persona non-grata în Bănie, fiind acuzat de fani şi de presă că joacă la pariuri pe meciurile propriei echipe. ”Am jucat o singură dată pe Craiova, acasă, cu Bacăul, şi am pierdut, şi, de atunci, nu am mai pariat”, se apăra ”Papi”, în presa vremii. A şi dat în judecată ziariştii, ”însă cu presa nu poţi câştiga războaie”. Fan AC Milan, ”Papi”, care a început fotbalul la 22 de ani, nu era căsătorit în 1994, însă acum are o fată şi un băiat. Argentianul Fernando Redondo e jucătorul său preferat. 
A intrat în două meciuri
N-a fost simplu călător în SUA, unde a ajuns ca urmare a prestației bune de la Universitatea Craiova, din 1993. A intrat cu Columbia (min. 90, în locul lui Florin Răducioiu) și cu Argentina (min. 88, în locul lui Ilie Dumitrescu). A luat tricoul suedezului Ljungberg. ”E, las-o mai uşor cu mine! Eu am stat pe bancă, era mai plăcut, aveam aer condiţionat. Eu am intrat şi cu Columbia, şi cu Argentina, la trecerea timpului. Să ştii că eu nu m-am considerat mare jucător, am fost sparring pentru Generaţia de Aur. A fost la un pas să intru şi cu Suedia, la 2-1, în prelungiri, nea Puiu ne scosese la încălzire pe mine, pe Gâlcă şi pe Mihali… N-a fost să fie! Păcat!”, spunea Papură.
Ca jucător, i-a marcat pe Sony Anderson, Ikpeba sau Henry
Papură a jucat în străinătate la Rennes (Franţa), Beitar Ierusalim (Israel), AEL Limassol (Cipru), dar şi la a doua echipe în China. ”În acea vreme, era greu să prinzi un angajament în campionate puternice. Era voie doar cu trei străini în lot, pe foaie erau doar 16 jucători, se efectuau doar două schimbări… La vremea aia, în Franţa, eram doar eu şi Mihali. La Rennes, am prins cei mai tari adversari din…

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.