Cinci recomandari de transfer pentru echipele calificate in cupele europene

Managerii sportivi ai cluburilor care vor reprezenta fotbalul romanesc in viitoarea editie a cupelor europene ar trebui sa evite sa raspunda lNgadeu-448x292a telefoanele impresarilor care roiesc in jurul cluburilor pentru fel si fel de comisioane mai mici sau mai mari, in functie caz si sa arunce pentru o cateva secunde in perioada de transferuri privirea in curtea celor de la FC Botosani. In momentul de fata la gruparea moldava, se gasesc cinci fotbalisti care ar putea fi utili in sezonul viitor cel putin pe plan intern si la preturi accesibile pentru o echipa care are pretentia sa se califice in grupele cupelor europene.

1. Michael Ngadeu (25 de ani) – Sunt de parere ca dupa o perioada firesca de acomodare cu aerul tare al clasamentului ar putea juca titular la orice echipa care pretinde titlul in sezonul viitor. Fizicul de care beneficiaza este prima calitate care iese in evidenta, insa pe langa fizic are un plasament foarte bun, care-i permite sa castige dueluri unu la unu in situatii critice. Domina atat pe faza defensiva cat si pe faza ofensiva adversarul in jocul aerian, reusind sa marcheze nu mai putin de 5 ori in aceasta stagiune in urma fazelor fixe. Cred ca pentru Steaua sau Astra Giurgiu s-ar merita un sacrificiu si un risc de 300 de mii de euro. Daca se adapteaza in cel mult doua sezoane poate fi vandut in strainatate pe minim 1,5 milioane de euro.

2. Gabriel Vasvari (29 de ani)– Nu prea avem in Liga 1 mijlocasi capabili sa alerge cu folos din 16 in 16. Joaca cu acelasi randament si in fata apararii si in spatele atacantului central. Trage bine de la distanta, simte momentul oportun cand trebuie sa schimbe directiile de joc. Este unul din putinii fotbalisti din campionatul intern capabil sa paseze corect cu exteriorul. Testul european a fost dat la Varsovia impotriva celor de la Legia, unde a fost cel mai bun jucator de pe teren. Pentru o echipa care ataca pe patru fronturi sezonul viitor, poate fi util. Ar valora mai mult, insa datorita celor 29 de ani, pretul corect ar fi 150 de mii de euro. Steaua si Astra sunt acoperite pe pozitiile de mijlocas central, nu se pliaza pe proiectul lui Hagi la Viitorul, insa cred ca si-ar gasi cu usurinta un loc de titluar in linia de mijloc a celor de la Pandurii Targu Jiu.

3. Istvan Fulop (25 de ani)- In acest moment Dinamo sau Pandurii nu au atacant lateral stanga de valoarea lui Fulop. Consider ca putea face pasul spre o echipa cu pretentii dupa primul sezon petrecut de FC Botosani pe prima scena fotbalistica, insa datorita unei accidentari a fost nevoit sa stea departe de gazon o perioada indelugata de timp. Cu doar trei goluri marcate in acest sezon nu se poate spune ca este un marcator de meserie, insa compenseaza prin implicare in joc, altruism in fazele cheie din trimea adversa, intensitate si tehnica in regim de viteza. Pretul corect de trnasfer ar fi in jur de 200 de mii de euro.

4. Radoslav Dimitrov (27 de ani) – Cred ca Steaua ar trebui sa renunte la experimente pe postul de fundas dreapta. Bulgarul este un fundas lateral care alearga bine, dribleaza acceptabil pentru nivelul campionatului nostru si stie sa centreze ceea ce in momentul de fata este o raritate daca privim in ansamblu fundasii laterali din Liga 1. Pretul corect ar fi 150 de mii de euro. Personal consider ca in acest moment este cel mai bun fundas dreapta din campionat si la nevoie poate avansa fara probleme si in linia de mijloc.5. Gonzalo Cabrera (27 de ani) – Poate nu are finetea lui Teixeira in dribling insa compenseaza prin disponibilitate la efort, viziunea jocului si executiile individuale. Cred ca se claseaza in primii 5 mijlocasi ofensivi din Liga 1. Cu dubla reusita in aceasta etapa impotriva celor de la FC Voluntari, mijlocasul argentinian a ajuns la 8 reusite in Liga 1. Andrei Ivan un jucator curtat intens de Steaua si propus de impresari in fotbalul din vest a marcat doar 6 goluri si evolueaza pe pozitia de atacant. Antun Palic un jucator foarte mediatizat in acest sezon si pe acelasi profil din curtea celor de la Dinamo a marcat doar 3 goluri. Pretul corect ar fi undeva in jur de 150 de mii de euro.

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.