Cel mai lung timp de așteptare pentru validarea unui gol! Canada a egalat Elveția la Mondialul de hochei cu o reușită marcată cu patru zecimi înainte de final. Consultarea probei video a durat 8 minute


Meci incredibil la Campionatul Mondial de hochei pe gheață 2019, din Slovacia. În sferturi, Canada a învins Elveția, 3-2 după prelungiri. Golul egalării a venit cu patru zecimi de secunde înainte de ultima sirenă și a fost validat după consultarea sistemului video la 8 minute după ce Severson marcase! Nord-americanii au câștigat, apoi, în minutul 6 al prelungirilor.

Nebunie la Kosice!

Nino Niederreiter a deschis scorul (19), Mark Stone (26) a egalat pe tabelă, Andrighetto a făcut 2-1, cu un gol marcat cu patru secunde înainte de finalul reprizei a doua (40).

Contra unui Genoni aproape imbatabil, canadienii au alergat după egalare în ultima repriză. Iar izbăvirea lor a avut loc după o fază halucinantă. Cu portarul scos, pentru superioritate 6 contra 5 pe gheață, cu Diaz luftând în încercarea de a degaja, Damon Severeson a tras în disperare de cauză, pucul a fost deviat de două ori și s-a strecurat în poartă!

Numai că se auzise și sirena de final de timp efectiv.

Arbitrii au avut nevoie de consultarea probei video. 7 minute a durat până când brigada a validat reușita. Consemnată cu 4 zecimi de secundă înainte de ultimul fluier.

În fața unui adversar căzut, Stone a decis meciul, cu un gol în minutul 5.07, din cele 10 ale prelungirilor. Ar fi urmat, în caz de egalitate, lovituri de departajare.

6.157 de suporteri au văzut miracolul de la Kosice.

Elveția, vicecampioană mondială en-titre, depășise ultima oară Canada la JO 2006. Acela a rămas primul si singurul succes în meciurile directe, în 99 de ani istoria a confruntărilor dintre cele două echipe.

Și Suedia, campioana en-titre, a fost eliminată, 4-5 cu Finlanda.

Post-ul Cel mai lung timp de așteptare pentru validarea unui gol! Canada a egalat Elveția la Mondialul de hochei cu o reușită marcată cu patru zecimi înainte de final. Consultarea probei video a durat 8 minute apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea AICI

Citeste si

Scrie un raspuns

Adresa de mail nu va fi publicata.